Визначили найкращих у спорті

Факультет фізичної культури Кам’янець-Подільського університету ім.Огієнка визначив кращих спортсменів, тренерів, суддів 2015 року.  Десятку кращих спортсменів з олімпійських видів спорту відкриває студентка цього вузу нетішинка Аліна Комащук – заслужений майстер спорту України з фехтування, чемпіон І Європейських ігор, срібний призер чемпіонату світу, срібний призер чемпіонату Європи, переможниця та призерка етапів Кубка світу, володарка олімпійської ліцензії на Ігри ХХХІ Олімпіади (2016 р).

Наближаються до оптимальної форми

Зовсім небагато часу залишається до головних гзмагань року – XXXI  літніх Олі­мпійських ігор в Ріо–де-Жанейро. Пригадаємо, як 2008 року наша шаблістська дружина у складі, якої  були дві нетішинки, здобула золоті медалі. Маємо сподівання, що і цього разу квартет, до якого вже увійшла Аліна Комащук, посперечається за медалі. Поступово команда набирає відповідних кондицій. Про це свідчить черговий успіх членів четвірки на чолі з Ольгою Харлан. Вона зуміла повторити свій минулорічний результат, завоювавши "золото" у столиці Росії. Українка стала найкращою серед 128 фехтувальниць зі всіх куточків світу.

На жаль, в першому ж бою в турі прямого вибування лідер української збірної зустрілася зі своєю подругою по команді Галиною Пундик. Ольга здобула перемогу з рахунком 15: 8. Далі майбутня чемпіонка вибила з боротьби двох італійок - Лорету Гулотта (15:10) і Росселлу Грегоріо (15:11), володарку олімпійського "золота" Кім Чжі Ен.

За право фехтувати в фіналі Ольга змагалася з росіянкою Юлією Гавриловою, яку обіграла з рахунком 15: 9. Якщо півфінальний поєдинок українська спортсменка подолала без проблем, то у вирі­шальному поєдинку боротьба була більш напруженою. У фіналі Ольга Харлан мала зустрітися з олімпійською чемпіонкою Пекіна - Маріель Загуніс зі США.

Незважаючи на пресинг американки, Ольга зуміла зберегти за собою лідируючу позицію, не дозволивши опонентці переломити хід бою на свою користь. Поєдинок закінчився перемогою української шаблістки з рахунком 15:12.

Варто відзначити, що і інші спортсменки з України виступили досить-таки гідно, особливо Аліна Комащук і Олена Кравацька. Аліна потрапила в 8-ку найсильніших, де програла майбутній володарці «срібла» Гран-прі, а Олена в боротьбі за потрапляння в 1/8 фіналу поступилася Кім Чжі Ен і залишилась на 14 позиції. На 61 – Галина Пундик, 65-й – Олена Вороніна та на 66-й Ольга Жовнір.