Серед переможців - краєзнавці Нетішина

Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури для позашкільних навчальних закладів системи освіти вперше стартував у 2015 році. Проведення І-го (обласного) етапу Конкурсу у категорії "Навчальна література з туристсько-краєзнавчого та військово-патріотичного напрямів поза­шкільної освіти" забезпечив Департамент освіти і науки Хмельницької облдержадміні­страції, а організував і провів Хмельницький обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді.

За вимогами організаторів – у 2015 році на конкурс приймалися рукописи за напрямом "Методичні матеріали для роботи гуртків (творчих об’є­днань)" для краєзнавчих, спор­тивно-туристських, війсь­ково-патріотичних гурт­ків (твор­чих об’єднань).

Від Хмельниччини на ІІ-ий (Всеукраїнський) етап Конкурсу були надіслані рукописи, визнані обласною експертною комісією кращими у І етапі. Це методичний посібник для керівників гуртків туристсько-крає­знавчого напряму позашкільних навчальних закладів "Топографічна підготовка в позашкіллі і не тільки" (автор Олена Олександрівна Матус, директор краєзнавчого центру відділу освіти виконавчого комітету Нетішинської міської ради); методичний посібник для керівників гуртків військово-патріотичного напряму позашкільних навчальних закладів "Козацька абетка. Козацьку грамоту вивчаємо – розум здобуваємо" (автор Людмила Іванівна Бродюк, вихователь дошкільного навчального закладу ясла-садок №2 "Подоляночка" Славутської міської ради) та "Методичний посібник для керівників гуртків краєзнавчого профілю. Розробка  занять з використанням активних методів навчання" (автор Олена Анатоліївна Рибщун, керівник гуртка "Історики-краєзнавці" Кам’янець-Поді­льської Станції юних туристів).

За підсумками ІІ-го етапу ці посібники були оцінені високими балами, і їх автори стали переможцями Всеукраїнського конкурсу навчальної літератури для позашкільних навчальних закладів у 2015 році.