Серед героїв наші імена

В «Олімпійському дворику» НСК «Олімпій­ський» в рамках VIII Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року» вшанували видатні досягнення вітчизняних спортсменів. Яскраве дійство, організоване Національним олімпійським комітетом України­ та Міністерством молоді та спорту, зібрало разом видатних олімпійців різних поколінь, кожен з яких зробив неоціненний внесок в розвиток олімпійського руху України­.

«Герої спортивного року» отримали престижні нагороди – ексклюзивні статуетки та дипломи, а також подарунки від компаній МТС Україн­а та P&G. Найкращому спортсмену, спортсменці та переможцю у номінації  «Герой українського спорту» президент хокейного клубу «Донбас» Борис Колесніков подарував новенькі автомобілі, а компанія «Прем’єр-готелі» вручила переможцям спеці­альні призи. Ця трійка та найкращий тренер року отримали ще й грошову премію від НОК України обсягом 50 000 гривень.

Героєм українського спорту 2013 року ви­знано шаблістку Ольгу Харлан – чемпіонку світу та Європи з фехтування в індивідуаль­ній першості, чемпіонку світу та срібну призерку чемпі­онату Європи в командній першості.

Найкраща команда року – це також шаблістки, серед яких дві нетішинки  Аліна Комащук і  Галина Пундик, а також Ольга Харлан і Олена Вороніна, – чемпіонки світу та срібні призерки чемпіонату Європи.

Аліна Комащук – чемпіонка світу з фехтування на шаблях в індивідуальній першості серед юніорів, чемпіонка світу та срібна призерка чемпіонату Європи в командній першості серед дорослих, - номінована також в розділі «Олім­пійська надія України».

З вищої ліги зняли одразу дві гандбольні команди з Хмельниччини. Причина – відсутність фінансування.

Гандбольні команди «Хмельничанка» з Хмельницького та «Енергетик-НАЕК» з Нетішина достроково припинили свої виступи у вищій лізі України. Через відсутність фінансування вони не провели жодного матчу у другому колі – це й стало причиною зняття їх з чемпіонату.

«На підставі п. 4.4.7 Регламенту про проведення чемпіонату України серед чоловічих та жіночих команд сезону 2013-2014 років анулювати всі результати першого кола чемпіонату України серед жіночих команд Вищої ліги сезону 2013-2014 років за участі команди «Хмельничанка» м. Хмельницький», - було вирішено на засіданні комітету з організації та проведення змагань Федерації гандболу України.

Таке саме рішення прийняли і відносно нетішинського «Енергетика-НАЕК».