Щаслива серед людей

Альвіна Петрівна Шестак прийшла в колектив Хмельницької АЕС, коли він ще тільки-но формувався. Вона зробила свій головний вибір разом з поколінням, яке чітко бачило горизонти розвитку країни, яке намагалось зробити її заможною і квітучою. Славутчина - мала батьківщина.  У селі Потереба пройшло дитинство. В Славуті закінчила десятирічку. А тоді завирувало студентське життя. Тернопільський фінансово-економічний інститут дав стартові можливості для розвитку. У серпні 1977 року зроблено перший запис у трудовій книзі юнки: «прийнята на посаду техніка-архіваріуса Дирекції ХАЕС, що будується».

Інженер, старший інженер-економіст, провідний економіст кошторисно-договірної групи відділу підготовки проведення ремонтів, заступник начальника планово-економічного відділу з договірної роботи, виконуючий обов’язки заступника генерального директора ХАЕС, заступник генерального директора з економіки і фінансів. Це пунктирна лінія її трудового життя. Складалось воно з труднощів першопроходців, з необхідності постійно підвищувати фаховий рівень, з великої кількості громадських справ.

У листі-представленні на відзначення званням «Заслужений енергетик України» було зазначено по-діловому лаконічно.

«За час роботи у відокремленому підрозділі «Хмельницька атомна електрична станція» Шестак А.П. зарекомендувала себе сумлінним, компетентним і досвідченим спеціалістом. Під її керівництвом організовується робота з підтримки і удосконалення економічної діяльності Хмельницької атомної електричної станції, направленої на підвищення продуктивності праці, ефективності і рентабельності виробництва, зниження собівартості електричної та теплової енергії, забезпечення правильних співвідношень темпів росту продуктивності праці і заробіт­ної плати, досягнення найбільших результатів при найменших витратах, матері­альних, трудових і фінансових ресурсів, своєчасне представлення звітності про результати економічної діяльності у вищі органи влади.

Альвіна Петрівна організовує проведення комплексного економічного аналізу і оцінки результатів виробничо-господарської діяльності атомної станції, чітко контролює виконання плану з прибутку та інших фінансових показників.

Ініціативна, працьовита, відповідально ставиться до своїх обов’язків. З підлеглими по роботі принципова та вимоглива.  Користується повагою в колективі.

За успіхи в трудовій діяльності нагороджена Грамотою Міністерства палива та енергетики України, Почесною грамотою та Грамотою ДП НАЕК «Енергоатом», відзнакою «За спорудження 2 блока Хмельницької АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом», знаком «Почесний працівник ВП ХАЕС».

Додати до сухих характеристик барв просто і складно одночас, адже обтяженість Альвіни Петрівни різного роду нарадами, звітами не сприяє спокійному спогляданню буднів. Хоча у вільну годину вона залюбки зустрічається з колегами по роботі, відвідує художні виставки та музичні вечори, радіє зростанню своїх дітей і онуків.