Що ядерна енергія «ремонтує» у нетішині

Відповідно до Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» населення територій, на яких розміщуються ядерні установки, має право на соці­ально-економічну компенсацію ризику від їх діяльності, яка здійс­нюється із спеціального фонду Державного бюджету України за рахунок збору на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження. Зокрема, платником цього збору є ВП ХАЕС ДП НАЕК «Енергоатом».

У 2015 році на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження, для міста Нетішина в державному бюджеті перед­бачено субвенцію у обсязі 2698,7 тис. гривень.

Як інформує фінансове управ­ління виконавчого комітету Нетішинської міської ради, станом на 1 грудня 2015 року на рахунок бю­джету міста надійшли кошти субвенції у сумі 2163,7 тис. гривень.

Відповідно до запитів головних розпорядників коштів бюджету міста касові видатки управлінням державного казначейства у м. Нетішині проведені у сумі 1451,1 тис. гривень. Із них на капітальний ремонт будівлі (покрівлі, заміна вікон на металопластикові, заміна лінолеуму) Нетішинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 – 318,8 тис. грн., капітальний ремонт будівлі (покрівлі) Нетішинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 (блок 3) – 91,6 тис. грн., капітальний ремонт вул. Снігурі на ділянках від ж/б № 139 до ж/б № 150 з виїздом на вул. Солов’євську – 809,0 тис. грн., капітальний ремонт комунального закладу «Палац культури міста Нетішина» (заміна вікон та дверей на металопластикові, частковий ремонт алюмінієвих дверей і вітражів) – 195,4 тис. грн., поточний ремонт захисних споруд житлового фонду бюджету міста – 36,2 тис. гривень.

Залишок невикористаних коштів станом на 01 грудня 2015 року становить 712,6 тис. гривень­.

Відділ з організаційних            питань, зв’язків з ГО та ЗМІ            виконавчого комітету міськради