Щоб пам`ятали

З нагоди 31-ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС у Палаці культури Нетішина відбулось вшанування пам’яті ліквідаторів, постраждалих від однієї з найбільших техногенних аварій. У заході взяли участь очільники міста енергетиків, представники територіальної громади, працівники Хмельницької АЕС, учасники ліквідації аварії. Промовці зазначали, що це болючий реквієм за тими, хто вже відійшов у вічність, він відізвався щемом у серцях присутніх. Учасники дійства та глядачі вшанували пам’ять ліквідаторів хвилиною мовчання.

Про події тридцятирічної давнини нагадали кадри документальної кінохроніки, а також спогади безпосередніх свідків наслідків чорнобильської трагедії. До присутніх звернувся й генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко. Він закликав пам’ятати про гіркий урок, який дала аварія на Чорнобильській АЕС. Тому кожен працівник станції усвідомлює, що працює на небезпечному виробництві, а фаховий рівень персоналу дозволяє експлуатувати атомну електростанцію безаварійно, надійно.

Вшанування пам’яті завершилось пішою ходою учасників ліквідації чорнобильської аварії, керівників та жителів міста до пам’ятного знака на честь чорнобильців. Тут були покладені живі квіти.

Наш кор.