Скрупульозності їм не позичати

Нелегким був для цеху теплової автоматики і вимірювань, як зрештою, і для всієї Хмельницької АЕС, минулий рік. Адже намічені необхідні заходи доводилося виконувати в тісних фінансових лещатах. Марно сподіватися на послаблення і в поточному році, але це не означає, що згортатимуться життєво важливі програми.

– У минулому році, – розповідає начальник ЦТАВ В.М.Самцов, – ми виконали всі 6 заходів з модерніза­ції і реконструкції. – На першому енер­­го­блоці проведено монтаж на­сосів VH – це подача технічної води від БНС до споживачів турбінного і реакторного відділень, замінено близь­ко 3000 блоків УКТЗ на обох енерго­блоках, на першому повністю замінили електромагнітний щит, а ще виконали великий обсяг робіт з модернізації СВРК та електропоста­чання власних потреб РПВП-06/04 кВ. В переліку цих заходів і впрова­дження відеокамери контро­лю за перевантаженням палива, який виконано на другому енергоблоці.

У поточному році персонал цеху працюватиме над виконанням всіх видів ремонту і технічного обслуговування обладнання. Серед масштабних робіт, запланованих на  2016-й, – запровадження на першому енергоблоці спільно з ЦНВУ комплексної системи діагностики. Це один із заходів, передбачених Комплексною (зведеною) програмою підвищення безпеки енерго­блоків АЕС, який фінансуватиметься за кошти ЄБРР. Тендер на виконання робіт виграв Сєвєро­донецький «Імпульс», днями будемо проводити велику нараду, на якій обговоримо всі моменти.

Складність полягає в тому, що  весь комплекс робіт мусимо виконати в короткий термін, під час ППР. Потрібно буде, зокрема, змонтувати 22 шафи, 15 гермопроходок, прокласти кабель.

У переддень 8 Березня хочу сказати бодай кілька теплих слів про наших жінок. Загалом у колективі за штатним розписом працює 421 людина, жінок в цеху 66. На всіх ділянках вони демонструють високу відповідальність і особливу скрупульозність, якою наділила їх приро­да. Відрадно, що колектив омолоджується, вливаються нові сили. До речі, п’ятеро наших колег перебувають у декретній відпустці. Щиро вітаю жіноцтво зі святом весни. Здоров’я, вам, щастя, любові, нехай ніколи не спіткають негаразди ваших рідних і близьких.

Ольга Сокол