Слухачі профорієнтаційного курсу побували на Хмельницькій АЕС

Чергове практичне заняття для слухачів курсу «Знайомство з атомною енергетикою» відбулось на промисловому майданчику Хмельницької АЕС.

Навчальна програма профорієнтаційного факультативу розрахована на учнів середньої та старшої школи і охоплює питання технології виробництва електроенергії атомними станціями, радіаційної безпеки та нерадіаційних впливів АЕС на довкілля.

Цього разу учні ознайомились з процесом виробництва електроенергії на атомній електростанції. Слухачі побували у машинному залі діючого другого енергоблока, щоб на власні очі побачити масштаби основного обладнання АЕС, відвідали  хімічний цех. Зокрема, діти мали можливість побачити приміщення хімводоочищення, де відбувається підготовка води, що використовується для виробничого процесу. А пізніше, на центральному щиті управління, учні дізналися про розподіл вже виробленої електроенергії.

З молоддю зустрілися провідні спеціалісти цехів і поділилися специфікою своєї роботи, відповіли на запитання дітей. Зокрема, начальник зміни хімічного цеху Сергій Зиков компетентно надав роз’яснення учасникам, які цікавилися питаннями очищення води. З свого боку, заступник начальника турбінного цеху Володимир Рубас заохотив молодь обирати професії атомної галузі та вступати до профільних вузів. Вразив юних відвідувачів і рівень фізичного захисту, якого дотримуються на такому стратегічному об'єкті, як атомна електростанція.