Спортивні баталії  на блакитних доріжках

На Хмельницькій АЕС в залік  ХVІ Спартакіади відбувся турнір з плавання. За підсумками турніру у командному заліку найкращими плавцями визнано спортсменів турбінного цеху. Другу сходинку п’єдесталу посіла збірна цехів радіаційної безпеки, дезактивації і переробки радіоактивних відходів та транспортного цеху. До трійки призерів увійшла також команда управління спільно з цехом теплової автоматики і вимірювань.

Вісімдесят три станційні плавці брали участь у різних видах змагань - дистанції 50 та 100 метрів вільним стилем, брасом та плавання на спині, де змагалися чоловіки і жінки енергетичного підприємства. Ефектним завершенням турніру стала естафета на дистанції 50 метрів вільним стилем, в якій завдяки перемозі Василя Городецького статус лідера підтвердили турбіністи.

Вправними плавчинями показали себе жінки. Рівних на турнірі не було для Юлії Малько, Ірини Кучми та Ані Паламарчук.

Учасники турніру представляли різні вікові групи. Найбільший інтерес у вболівальників був прикутий до доріжок, на яких свою спортивну майстерність демонстрували учасники старші 50 років. Показовим є те, що найстаршому учаснику турніру Василю Синюті вже виповнилось 68.

В залік Спартакіади вже відбулися змагання з гандболу та волейболу. За підсумками трьох видів спорту впевнено лідирує команда турбінного цеху, друге місце у працівників енергоремонтного підрозділу. Замикає трійку лідерів збірна команда цехів радіа­ційної безпеки, дезактивації та переробки радіоактивних відходів.

Наступний етап Спартакіади серед цехів та підрозділів Хмельницької АЕС розпочався 10 квітня цього року турніром із настільного тенісу.

Сергій Горбатюк,

 інструктор-методист, головний суддя змагань