Срібна шабля Ольги Жовнір та її подруг

Українська команда з фех­ту­­вання на шаблях завоювала срібло на етапі Кубка світу в Орлеані, Франція.

Українки стартували під другим номером в турі прямого вибування і у першому ж поєдинку здобули впевнену перемогу над збірною Китай­ського Тайбея із рахунком 45:30. У 1/8 турнірної таблиці Жовнір, Мамонтова, Прокуда і Вороніна вибили з боротьби японок, серед яких були два бронзові призери індивідуальної першості цих змагань - Норику Тамуру і Чика Аокі. Українські шаблістки завершили зустріч із рахунком 45:29 на свою користь, не залишивши суперницям жодних шан­сів, щоб відігратися.

У наступному етапі збірна України зустрілася із господарками турніру - француженками. Варто зазначити, що на момен­т змагань саме французька команда була володаркою одного із найсильніших і укомплектованих складів. За французьку збірну виступали Манон Брюне, яка стала четвертою на Олімпійських іграх у Ріо, віце-чемпіонка світу 2015 року Сесіль Берді, а також багаторазовий призер етапів Кубка світу Лембах Шарлотт. Незважаючи на сильний склад опоненток, Мамонтова, Жовнір, Вороніна і Прокуда зуміли з самого початку вирватися уперед і утримали лідерство до переможного уколу, закінчивши поєдинок із рахунком 45:35.

У фінальній стадії змагань українки не впоралися із супер­ницями з Італії. Всю зустріч збір­на України відставала від італійок. Лише у бою Олена Вороніна - Лоретта Гулотта на­шій фехтувальниці вдалося скоротити розрив - 23:25, але  цього не вистачило для перемоги. Поєдинок завершився поразкою української команди - 33:45.