Станційні об`єкти перевіряє ДСНС

На ХАЕС розпочалася щорічна планова перевірка стану пожежної і техногенної безпеки на станційних об“єктах, яка триватиме до 24 червня. У ній беруть участь представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, її Головного управління в Хмельницькій області і 3-го Державного пожежно-рятувального загону з охорони ХАЕС і м. Нетішин.

На установчій нараді, яка передувала перевірці, начальник відділу нагляду за пожежною безпекою СВНіПБ О.В.Тимчук закликав керівників структурних підрозділів сприяти перевіряючим у роботі, обговорювати суперечливі моменти і шукати шляхи вирішення.

За результатами перевірки, яка проходитиме на 1 і 2 енергоблоках, а також зовнішніх станційних об“єктах, буде складено відповідний Акт. Наступним кроком, за словами начальника 3-го ДПРЗ П.І.Гвоздяра, стане розробка плану заходів на усунення виявлених недоліків, виконуватиметься він протягом року.

- Наскільки вдалося виконати заходи за результатами минулорічної аналогічної перевірки? – поцікавилися в Павла Івановича.

- Організаційні заходи виконуються практично стовідсотково, проблеми виникають там, де потрібні великі капіталовкладення. Але те, що належить зробити в першу чергу, намагаємося виконувати неухильно. Тут Хмельницька АЕС не те щоб пасла задніх, вона, я б сказав, виходить на 1 місце. У нас, наприклад, проведено модернізацію всіх каналів безпеки, виконано ряд інших важливих заходів. Єдине, з чим наразі впоратися не вдалося, - забезпечення надійного функціонування системи димовидалення у реакторному відділенні. На другому енергоблоці проблему вирішили вже давно, за наявності достатнього фінансування зробимо це й на першому.

Ольга Сокол

На знімку: члени комісії під час огляду відділу роботи з громадськістю і засобами масової інформації

Фото Віктора Гусарова