Стипендіати!

Персональні стипендії для провідних митців області з 2005 року вручаються особам, чия творчість здобула широке визнання і служить збагаченню духовності народу, примноженню цінностей культури і мистецтва Хмельниччини. Крім того в області встановлені персональні стипендії для обдарованих дітей і творчої молоді, що у своїй діяльності  досягли високого виконавського рівня, проводять активну творчу діяльність суспільного значення, а їхні досягнення є вагомим внеском у культурно-мистецькі надбання Хмельниччини, сприяють культурно-естетичному вихованню. Персональні стипендії присуджуються на конкурсній основі в галузі музичного, образотворчого, декоративно-прикладного, хореографічного та театрального мистецтва термі­ном на календарний рік. При цьому  враховуються результати роботи кандидатів на стипендію за попередніх 3 роки.

Приємно, що у 2017 році відзначено персональними стипендіями Хмельницької облдерж­адміністрації викладача-методиста по класу фортепіано ПСМНЗ «Нетішинська міська школа мистецтв» Людмилу Олексіївну Деркач та її вихованку ученицю 6 класу Ярину Семінську. Поважне журі віддало перевагу саме цим творчим особам, враховуючи весь спектр досягнень стипендіатів.

Людмила Олексіївна з родини, де музика була у великій пошані. Любов до співу всотала з молоком матері, педагога і людини широкої душі.  Відтак закі­нчила Рівненське музичне училище та Рівненський педінститут. Віддала педагогічній практиці  все своє життя - спочатку в Острозькій музичній школі, а з моменту заснування школи мистецтв - у Нетішині. Тут очолила фортепіанний відділ, славі якого можуть позаздрити спеціалізовані музичні заклади.  Вона підготувала плеяду знаних вихованців, лауреатів обласних, Всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Стежкою наставниці пішло немало її учениць.

Довгі роки вона керувала хорами. У тому числі і муніципальним. Людмила Олексіївна прищепила любов до співу сотням нетішинців. «А давай запитаєм у осені» - пісню композитора Л.Деркач  на слова В.Ковальчук виконували на різних мистецьких заходах. Вона є автором  слів і музики «Пісні про школу» з наступними рядками: «У школі музичній плекають таланти, і слава про неї луна, своїм колективом, таким працьовитим, пишатися може вона».

Це відповідає  істині, адже серед викладачів фортепіанного відділу, яким завідує Л.Деркач, такі непересічні, талановиті, енергійні митці, як  О.А. Зінов’єва, О.Б. Голяницька,  І.Ю. Смірнова, Т.Ю. Шибанова, О.М.Кацан…

На знімку: Л.Деркач і хор школи мистецтв