Так грає чемпіон

Завершився чемпіонат України з гандболу серед чоловічих команд вищої ліги сезону 2015-2016 років. Гандбольний клуб «Енергетик – НАЕК» вперше у своїй біографії виборов золоті медалі вищолігового диві­зіону. Заключний тур чемпіонату проходив на паркеті спорткомплексу «Енергетик», і, безсумнівно, домашні стіни допомогли нашим спортсменам у боротьбі за чемпіонство, адже за команду вболівали місцеві прихильники цієї динамічної гри.

Всі матчі нетішинці провели на високому підйомі і завершили з високо піднятою головою.

Перед заключним туром принаймні три клуби претендували на найвищу сходинку п’єдесталу пошани, тому боротьба була гострою і безкомпромісною.

Перший матч туру проводили команди «Олімпік» (м. Томашпіль Вінницької області) та «Портовик» (м.Южне). Майстерність одного з лідерів чемпіонату була відчутною і «Портовик» розгромив суперника з рахунком 40:19.  В іншому поєдинку дня  домінували гандболісти з Тернополя ТНЕУ, які познущались над аутсайдером з Києва «КСЛІ-ЦСКА» -  44:27.

У заключному турі першого дня зійшлись «претенденти на папаху» команда «Енергетик-НАЕК» та «БВУФК» з м. Бровари. За рівної кількості очок переможець мав можливість покращити своє турнірне становище. Гандболісти з Нетішина прагнули показати хто є хто і на перерву пішли з рахунком 19:11. Та напруга тривала до останньої секунди матчу, який завершився з рахунком 31:27 на користь місцевої дружини. М’ячі в команді переможців забивали Олександр Яроцький - 8, Андрій Матюк - 6, Михайло Крівчіков - 4, Сергій Касимов - 5, Влад Домбровський - 3, Максим Єськов та Юрій Каверін по 2, і один - Сергій Процюк.

Другий день фінального туру практично визначав чемпіона ви­щої ліги – мали зустрітись у двобої «Енергетик-НАЕК» та «Портовик». Це була заключна гра дня, а перед тим відбулись ігри між «Олімпіком» та «КСЛІ-ЦСКА», «ТНЕУ» і «БВУФК».  У першому матчі сильні­шими були «олімпійці», а у другому - броварчани.

Лідери зустрічались за переповненої трибуни глядачів, які чекали на перемогу місцевого клубу. Забивши першими м’яч, наша команда заставила хвилюватись уболівальників і тренерів аж до останньої хвилини гри. Южненці перехопили ініціативу і з розривом у один-три м’ячі лідирували до кінця першого періоду, у самому кінці якого нетішинцям вдалось зрівняти рахунок. Перерва пішла на користь нашим гравцям і другу половину матчу «Енергетик» провів впевненіше за суперника та заслужено переміг – 29:27. За день до закінчення чемпіонату стало зрозуміло, що чемпіонський титул нетішинці вже не віддадуть.

 У заключних іграх лідери не жаліли своїх опонентів, що позначилось на солідній різниці забитих і пропущених м’ячів. Команда з Броварів «накидала» «Олімпіку» 39 м’ячів і перемогла з різницею у двадцять пунктів. «Портовик» з рахунком 32:19 здолав тернополян. А «Енергетик – НАЕК» зім’яв команду «КСЛІ-ЦСКА»: цифри на табло були однаковими з тією лише різницею, що нетішинці перемогли 42:24. М’ячі закидали С.Касимов - 9, М.Єськов - 8, Ю.Каверін  та С.Матковський - по 7,  М.Крівчіков   та О.Медіцкіс  –  по 3, О.Гнатюк  і О.Яроцький - по 2, С.Процюк – 1.

Наша дружина дала бій грандам вищої ліги з Броварів та Южного і стала переможцем.

А за результатом першого туру не було навіть маленьких сподівань на успіх, адже з чотирьох три гри нетішинці програли. Як налаштовували гравців на цей спурт тренер Олег Галустович Каспаров, адміністратори з боку профспілки Олексій Лич і Михайло Гук, залишається поза дужками, але факт є фактом – ГК «Енергетик – НАЕК» чемпіон країни!

Друге місце у «Портовика», третє – у броварчан.

На нагородження прибули голова ревізійної комісії Федерації гандболу України  Олександр Анатолійович Сахнацький та голова комітету  з організації  та проведення змагань Євген Іванович Петрушевський, президент обласної федерації гандболу Олександр Олексійович Якушев, начальник управлі­ння у справах молоді та спорту Хмельницької ОДА Сергій Володимирович Заяць, викладачі факультету фізвиховання Кам’янець-Поді­льського національного університету Майя Вікторівна Зубаль та Ірина Валентинівна Райтаровська, голова ПК ДП «НАЕК «Енергоатом» Олексій Васильович Лич, голова ППО ХАЕС Михайло Володимирович Гук, заступник міського голови Ольга Петрівна Бобіна та інші.

Перед врученням медалей та Кубка промовці відзначали наполегливу роботу тренера та гравців. Вони бажали успішного старту у суперлізі, нових здобутків.

 Петро Шелепало