Три золоті нагороди Катерини Педько

На чемпіонаті України зі скелелазіння вихованка гірського клубу «Вершина», яким опікується працівник Хмельницької АЕС Олександр Веремійчук, виборола три із чотирьох золотих нагород. У віковій категорії 2004 - 2005 років народження Катерина Педько була найкращою у боулдерингу, змаганнях на складність та багатоборстві. Третю сходинку серед дівчат цієї ж вікової категорії у боулдерингу та багатоборстві посіла ще одна нетішинка Юлія Ігнатеску (спортивний клуб «Пульсар).

За крок від п’єдесталу зупинилися скелелази клубу «Вершина» Ярослав Кондратюк, який був четвертим у змаганнях на складність та у багатоборстві, Вікторія Нікітіна, яка продемонструвала гарну підготовку у боулдерингу і багатоборстві. До п’ятірки найкращих увійшла також нетішинка Софія Головачова.

Чемпіонату України зі скелелазіння передували обласні змагання з цього виду спорту, на яких із дванадцяти спортсменів ГК «Вершина» - десятеро стали призерами. Зокрема, на турнірі у Кам’янці-Подільському перші місця у своїх вікових категоріях посіли Данило Возницький, Ярослав Кондратюк та Катерина Педько.

За словами тренера юних спортсменів Олександра Веремійчука, скелелази гірського клубу «Вершина» не зупинятимуться на досягнутому, адже даний вид спорту продовжує розвиватися і увійшов до складу олімпійських дисциплін. Отож, юним скелелазам з Нетішина є до чого прагнути і їх головні вершини ще попереду.