Триває оздоровча кампанія дітей працівників ХАЕС

Триває літнє оздоровлення дітей атомників у таборах відпочинку«Водограй», що на Закарпатті, «Форпост» - на базі спортклубу «Пульсар» (м. Нетішин) та «Агатівка» в Рівненській області. Зокрема, на Закарпатті до кінця літнього сезону відпочине 237 дітей, на Рівненщині - 74, військово-спор­тивний вишкіл отримають 38 школярів.

«Це вже випробувані табори відпочинку, де із задоволенням проводять літні канікули діти атомників. Фінансування відпочинку у закарпатському «Водограї» здійснюється за рахунок коштів профспілкового комітету Енергоатома, а це майже 2,5 млн грн. На літнє оздоровлення дітей у «Форпості» та «Агатівці» ППО Хмельницької АЕС виділено понад 560 тисяч гривень», - розповідає голова профспілкового комітету ВП ХАЕС Михайло Гук.

Зазвичай, із «Агатівки», яка знаходиться неподалік від міста енергетиків, розпочинають свій перший самостійний відпочинок наймолодші школярі, повертаючись туди із року в рік, як до своєї домівки. Майже два десятиліття діти працівників Хмельницької АЕС із задоволенням проводять частину літніх канікул у цій мальовничій місцевості. В таборі є певні звичаї та традиції, наприклад, на «батьківський день» діти демонструють свої таланти рідним та близьким, які мають також нагоду ознайомитися із умовами проживання та відпочинку малечі.

На базі спортивного клубу «Пульсар» у таборі «Форпост» також оздоровлюються та проходять військово-спортивний вишкіл юнаки та дівчата міста-супутника Хмельницької АЕС. У таборі навчають юних патріотів орієнтуванню на місцевості, рукопашному бою, подоланню смуги перешкод, пово­дженню зі зброєю, наданню першої допомоги та загалом виживанню в екстремальних умовах.

По завершенні літнього відпочинку, профспілками Хмельницької АЕС здійснюється аналіз, проводиться анкетування, враховуються пропозиції та зауваження, щоб наступний сезон діти атомників провели ще краще.

Олена Веселова