Чергова робоча зустріч за проектом співпраці з компанією АREVA з питань розробки та впровадження стратегії технічного обслуговування, орієнтованої на надійність, проведена на Хмельницькій АЕС. Співпраця передбачає реалізацію спільного з Європейською Комісією проекту «Інструмент співробітництва в сфері ядерної безпеки». Окрім експертів AREVA, у зустрічі взяли участь представники «Енергоатома», відокремлених підрозділів «Атомремонтсервіс», ХАЕС, РАЕС, ЗАЕС, ЮУАЕС.

Хмельницьку АЕС обрано в якості пілотної станції для даного підпроекту, на проммайданчику якої буде впроваджено вдосконалену стратегію технічного обслуговування, орієнтовану на надійність. В подальшому результати підпроекту будуть поширені на всі АЕС України.

Вдосконалена стратегія технічного обслуговування сприятиме визначенню оптимального режиму ремонту; підвищенню надійності обладнання станції; запобіганню відмов конструкцій, систем і елементів, важливих для безпеки; зниженню необґрунтованих дозових навантажень на ремонтний персонал станції. В комплексі, всі заходи направлені на підвищення ядерної безпеки на АЕС України

За словами начальника відділу планування і проведення ремонту ВП ХАЕС Івана Микитенка, метою чергової зустрічі було обговорення  загального методологічного управління за проектом, вивчення міжнародного досвіду з культури експлуатаційної безпеки.

 Під час робочої зустрічі обговорено  підходи до ремонтної стратегії, засновані на кращих міжнародних практиках, учасники також ознайо­мились з документами, необхідними для подальших робіт у рамках підпроекту.