Турнір на призи Піщевського

Відбувся перший відкритий чемпіонат КДЮСШ з футболу серед юнаків 2005-2006 року народження на призи Андрія Піщевського. У Неті­шин прибули представленики п’яти областей України -  команди з Луцька, Кам’янця-Подільського, Житомира, Бур­штина, Полонного, Вараша, Оженина, Долини, Смиги тощо.

Команди розподілили на три групи. Напряму у півфінал виходили переможці та одна краща за очковим багажем команда. Дуже впевнено грали вихованці нетішинського тренера Леоніда Коробчука. Всі п’ять матчів за участю КДЮСШ-2005 пройшли за переваги нетішинців. Простежувалась чудова комбінаційна гра, зіграність усіх ланок. Спочатку юнаки з Нетішина здолали опір минулорічних чемпіонів області у цій віковій категорії – ДЮСШ Кам’янця-Подільського – 3:2. У неті­шинців відзначились Назар Пономаренко, його тезка Назар Хандрук та Антон Оліферук. З рахунком 2:1 здобуто перемогу над ДЮШС з Бурштина. Знову ворота суперника вразили Назар Хандрук та Антон Оліферук. У заключній грі в групі з рахунком 3:1 нетішинці довели свою перевагу над однолітками з міста Березне. Двічі вдзначився Іван Мегедюк та один раз Назар Хандрук.

До чільної четвірки крім нетішинців пробились команди з Луцька­ та Смиги. Але нашим футболістам дісталась у суперники команда з Вараша. Юнаки міс­та-супутника ХАЕС легко здолали представників міста-супутника Рівненської станції. Шість безповоротних м’ячів влетіло у ворота суперників. Голи за­били Антон Оліферук, Назар Хандрук, Сергій Галамага, Іван Мегедюк, Ярослав Калічевський та Назар Пономаренко.

Команди Смиги та Луцька з’ясовували між собою, хто стане фіналістом. Лучани перемогли і стали суперниками нетішинців.

Напружена гра точилась на всіх ділянках поля, блискучу гру демонстрував воротар суперників, відбиваючи різноманітні удари наших гравців. І все ж таки він нічого не зміг зробити проти бомбардирських якостей А.Оліферука. З рахунком 1:0 перемогу святкували нетішинці. Третю сходинку виборола команда Смиги.

 Призери турніру отримали з рук фундатора турніру Андрія Піщевського кубки, грамоти та медалі. Колишній вихованець КДЮСШ запевнив, що такі змагання стануть традиційними і проходитимуть під час відзначення Дня українського козацтва.

Відзначено кращих гравців турніру. Гості з Луцька, Смиги  та Вараша стали кращими у номінаціях кращий воротар, захисник та півзахисник. А кращим бомбардиром та кращим гравцем визнано нетішинців Антона Оліферука та Назара Пономаренка.

Суддівство забезпечували Олександр Чутченко, Дмитро Кравчук та Михайло Свачій.  Голова Нетішинської федерації футболу Сергій Галамага високо оцінив організацію турніру і підтримав ідею проведення цього турніру наступного року.

Гравець поль­сь­кої команди «Гутнік» (м. Краків) Сергій Пі­щев­ський  запевнив, що географія представників турніру буде розширена за рахунок представників Польщі та інших регіо­нів. А цьогоріч з метою розвитку футболу у Нетішині він подарував КДЮСШ 40 футбольших м’ячів, два комплекти футбольної форми, насо­си, сітки для м’ячів, спортивні костюми для тренерів.

Разом з тренерами та бать­ками юних футболістів пора­ді­ємо за цьогорічних перемож­ців: воротарів Н.Власюка та В.Степанюка, захисників А.Бла­щука, С.Галамагу, В.Колбасова, Р.Соловея, пів­за­хис­ників Н.Пономаренка, І.Меге­дю­ка, Н.Хандрука, М.Ча­ба­нова,   Н.Струмеляка, М.Ме­льничука, А.Слободенюка, К.Скоблякова, нападників А. Оліферука та Я.Калічевського.­

Петро Шелепало,

 член НСЖУ