Твiр про героізм і мужність

В читальному залі Ізяславської центральної районної бібліотеки пройшла презентація роману Степана Овчарука «Полынь», яка вийшла друком у видавництві «Павел» міста Санкт-Петербург (Росія).

Автор книги народився та провів свою юність в селі Двірець Ізяславського району. Після закі­нчення Кам’янець-Подільського технікуму культ­працівників у 1958 р. працював у рідному селі бібліотекарем. Звідси ж пішов на військову службу, якій присвятив все своє життя. Після закінчення військової служби жив та працював у місті Пушкіно (Росія). З 1955 Сергій Овчарук займався літературною діяльністю. В 2005 році  Сергій Ананійович був прийнятий в члени Спілки письменників ленінградської області та Санкт-Петербурга.

Роман «Полынь» став лебединою піснею письменника. У ньому  розповідається  про боротьбу нашого народу за свободу  і незалежність проти чужоземних загарбників, його мужність і героїзм у захисті вітчизни.

Глибоко розвиваючи цю тему, автор розглядає різні точки зору, полемізуючи з помилковими, а часом і шкідливими, поглядами на дій­сність.

Основні події розгортаються на Поділлі та Волині. Притягують увагу чаруючі описи природи. В книзі уміло поєднується історичний матеріал та зв'язок епох, що надає роману особливого звучання.

Книгу учасникам заходу представили:   голова районної організації Товариства Червоного Хреста, земляк та друг дитинства автора Анатолій Копил, бібліограф Ізяславської центральної районної бібліотеки Ірина Левчук.