У доброго господаря будь-яка справа спориться

Заступник начальника цеху господарського забезпечення по роботі з персоналом Л.С.Гуц ствер­джує, що назва підрозділу у неї асоціюється з такими поняттями як господарство, дім і навіть родина. «Родина» в її нинішньому вигляді сформувалася в 2005 році після об’єднання кількох структурних одиниць, що мали різне підпорядкування. Відтак і специфіку роботи. Починаючи з 1993 року і до утворення цеху господарського забезпечення нашій співрозмовниці випадало займатися питаннями торгівлі і громадського харчування на Хмельницькій АЕС. У новому цеху функції розширилися, «господарство» виросло. З часом те, що здавалося непоєднуваним, стало звичним. Усі структурні одиниці, завдяки грамотній орга­нізації процесу, працюють злаго­джено, чітко, професійно.

Колектив цеху в основному жіночий, представниць слабкої статі в ньому 90%. І свої асоціації з родиною Людмила Сергіївна бачить саме в цьому, адже споконвіку в українському суспі­ль­стві за затишок і порядок в домі відповідає жінка, виступаючи його берегинею. В ЦГЗ таку роль від­ведено ді­ль­ниці з утримання примі­щень і терито­рій. Завдяки дбайливим і старанним рукам її персоналу маємо ошатні території і доглянуті приміщення.

- Нам не соромно зустрічати на ХАЕС гостей з різних куточків України і світу, - каже Л.С.Гуц. – Маємо де поселити – до послуг відря­джених на підприємство сучасний готельний комплекс. Дільниця матеріально-тех­нічного забезпечення і ді­льниця оперативного друку дбають про все необхідне для продуктивної роботи в рамках візиту представників контролюючих органів, експертів. А вже досвідчені кухарі почастують смачним обідом. Як персонал електростанції, так і тих, хто приїжджає сюди у виробничих справах.

- Щоб урізноманітнити меню, потрібно мати широкий асортимент продуктів. Чи нема перебоїв з постачанням, наскільки оперативно вдається проводити закупівельні процедури?

- Скажу образно: «Розумна та господиня, у якої вдосталь коштів і необхідної сировини. Тоді й стіл буде багатий». Питання закупівель сьогодні, на жаль, завдає клопотів, не завжди пропозиції постачальників відповідають критеріям якості, порою ціни кусаються. Виникають непрості ситуації, але намагаємося завжди знаходити розумний вихід. І допомагає його знайти взаєморозуміння, взаємопідтримка і взаємовиручка в колективі.

- Окрім продовольства, матеріалів, суттєвого оновлення потребує обладнання, яке експлуатується в цеху?

- Проблема є, ось уже кілька років не можемо придбати обладнання для дільниці оперативного друку.

- Робота з персоналом, чим займаєтеся не один рік, також потребує зусиль. У цьому напрямку які най­більш проблемні моменти?

- В цеху працюють старанні і відповідальні люди, хочеться, щоб ніхто з них не мав проблем зі здоров’ям. На жаль, у житті все не так. Тому питання оздоровлення персоналу завжди залишається в центрі уваги, намагаємося по максимуму виділяти членам колективу санаторно-курортні путівки, дбаємо, щоб у період відпустки вони могли відновити сили, підлікуватися.

Дуже хочеться створити умови, щоб кожен з нас ішов на роботу з великим бажанням. А по закінченні робочого дня, яким би втомленим не був, з радістю повертався додому, де чекає родина, панує злагода і мир. Чи треба­ більшої радості для людини?

Ольга Сокол

 На знімках: заступник начальника ЦГЗ Л.С.Гуц; кондитер 5 розряду, голова ради молоді цеху О.М.Юрчук.