Від усієї душі

Відзначення 3 грудня Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з особливими потребами. Інваліди – це окремі долі, окремі  надії і споді­вання на те, що все буде добре. Міжнародний день інвалідів нагадує нам, що поруч живуть люди з обмеженими фізичними можливостями, які потребують особливої уваги та опіки як суспільства загалом, так і кожного окремо.

У Нетішині  живуть 172 дитини-інваліди, з них 50 – діти працівників нашого підприємства. Увага та розуміння – ось головне, чого потребують ці дітки. Тому заходи з приводу відзначення Дня інвалідів члени комісії профкому по роботі з дітьми  готували заздалегідь. Розносили запрошення, збирали м'які іграшки, шили одяг лялькам, за власні кошти закупили дрібних іграшок, книжок-розмальовок, «Барні» (частину «Барні» та цілий пакет різноманітних цукерок подарувала молода подружня пара працівників ХАЕС, за що їм особлива подяка). За домовленістю з міським Палацом культури був підготовлений концерт силами дитячих творчих колективів закладу та розважально-ігрова програма.

Третього грудня дискозала Палацу культури радо зустрічала маленьких гостей. При вході кожна дитина отримала велику квітку, зроблену з надувних повітряних кульок (їх приготувала Равіля Романко з відділу охорони праці). Відкрила заходи член профкому Людмила Малько, яка передала естафету ведучій Світлані Степанюк. В гості до діток завітали казкові Маша та Ведмідь, білочки з таночком, інші звірятка. Малята плескали в долоні та із задоволенням танцювали. А ще дітки охоче брали участь у різноманітних веселих іграх, конкурсах та розвагах. На завершення кожна дитина отримала пакуночок солодощів та іграшку, яку сама собі вибирала. Сподіваємось, що  діти та їх батьки отримали задоволення від проведеного заходу.

Не залишились без уваги й наші давні підо­пічні з Берездівської спе­ці­альної загальноосвітньої школи-інтернат. 4 грудня відбулась поїздка до цього закладу, до якої комісія теж готувалась з великою увагою, враховуючи потреби і побажання вихованців школи.

Представники Нетішинського козацького полку зі школи бойового гопака «Сварог» породемонстрували дітям запальний виступ, який ті зустріли із захопленням та супроводжували гучними оплесками. Хлопці також провели майстер-клас для дітей  школи-інтернат, розповіли дещо з історії козацтва та козацької зброї, закликали дітей вести здоровий спосіб життя, не палити, а також розповіли про свої здобутки у змаганнях з бойового гопака у нашій країні та за кордоном. З свого боку вихованці школи-інтернат підготували для гостей концерт з гарними проникливими піснями, а на останок всі разом заспівали гімн закладу.

Ми подарували дітям гарні іграшки, пригостили цукерками та печивом, побажали успіхів у навчанні, наполегливості, а головне – здоров’я. Кожна дитина отримала нашу увагу, відчула, що про неї не забули, і що вона є рівноправним членом суспільства.

Щиро дякуємо колегам, які не стояли осторонь даних подій і зробили свій посильний внесок у проведення заходів. Дякуємо колегам, які зібрали і надали для дітей іграшки, одяг, взуття, книжки, ігри та багато інших потрібних речей. Всі вони були передані для вихованців школи-інтернат. Окрема подяка працівникам відділу забезпечення якості, які передали   три випускних костюми для хлопчиків та гарну сукню для дівчини-випускниці.

А від дітей та їх наставників ми привезли слова щирої подяки працівникам Хмельницької АЕС та побажання відвідувати їх частіше. Сподіваємось, що зернятко добра проросте у дитячих душах і зробить свою добру справу. Адже ми всі вклали у цю справу часточку своєї душі.

Ріта Грицаєнко,

член комісії ПК по роботі

з дітьми і шефській роботі