На території, яка у Нетішині традиційно називається «Варшавською», зараз кипить будівництво. До будинкe, що згідно з технічною нумерацією має №505, пості­йно під’їжджає автотранспорт. За веденням основних робіт ретельно слідкує начальник дільниці №3 ЗАТ «Агробуд­механізація» Олександр Пєш­ков. Йому часто доводиться  навідуватись у вагончик, який править за робочий кабінет, для уточнень в технічній документації, для узгоджень гра­фіка постачання будівельних матеріалів та численних відповідей на телефонні дзвінки. Не дивлячись на велику зайнятість,  начальник все ж таки знайшов  можливість розповісти про спору­дження нового будинку.

- Перший ківш грунту на місці спорудження  було вийнято12 липня 2007 року, - розповідає Олександр Пєшков,- відтоді нам вдалося зробити досить багато, попри те, що далася взнаки відсутність коштів. Зараз фінансування проходить згідно з наміченим графіком. Ми поставили за мету цьогоріч у травні завершити будівництво           першої черги багатоповерхового  будинку – четвертого та п’ятого під’їздів. Отож незабаром з’явиться можливість працівникам ХАЕС відсвяткувати новосілля. Мої колеги вдячні заступнику генерального директора ХАЕС Олегу Рахлінському за допомогу і підтримку у бага­тьох важливих процесах.

А потім досвідчений будівельник запропонував подивитись, як проходять оздоблювальні роботи, на проведення яких залучено понад сорок працівників.

Коли піднімаєшся на поверхи, відчувається запах свіжих будівельних матеріалів.

-  З самого початку ми взяли курс на якість,- коментує Олександр Пєшков. - Для проведення будівельних робіт ми залучили кваліфікований персонал. Нарікань у мене немає, бо люди тут працюють на совість.

Начальник дільниці охоче показав, якими будуть двокімнатні та трьохкімнатні квартири. Вони за плануванням суттєво різняться від традиційних, що вже більше двох десятків років експлуатуються у місті енергетиків. Принаймні у кожній трикімнатній квартирі буде обладнано два сантехнічних вузли. За технологією будівництва також передбачено утеплення стін. Але повне оздоблення нових квартир буде здійснюватиметься вже за рахунок новоселів, тобто з’явиться можливість облаштування інтер’є­рів, як мовиться, на свій смак і вподобання.

Коли тривали оглядини житлового сектору, Олександр Пєшков познайомив із маляром-штукату­ром Миколою Похилюком.

- Золоті руки у чоловіка, - так лаконічно було охарактеризовано його майстерність.

Натомість випала нагода поспілкуватись із будівельником.

- На спорудженні будинку трудиться багато нетішинців. І це радує, бо не доводиться шукати заробітків по далеких світах. А наші хлопці та дівчата вміють працювати, як сьогодні стало модно казати, за європейськими стандартами, – відзначив Микола Похилюк.

Зведення нового будинку для начальника дільниці №3 Олександра Пєшкова є  своєрідним іспитом. Раніше йому не доводилось працювати на так званому житловому секторі, у Росії брав участь у зведенні об’єктів виробничо-господарського призначення. Усвідомлення цього додає будівельнику великої відповідальності. Одне слово, хоче, щоб було не соромно перед земляками.

Спорудження багатоквартирного будинку ведеться на кошти НАЕК «Енергоатом». Незабаром для 72 сімей з’явиться нагода відсвяткути новосілля у будинку, який по праву стане окрасою молодого міста.

Олександр Шустерук

На знімках: у будівництві головне – дотримання технології; зростає будинок красень.

Фото  автора