У письменників  та журналістів області  нові очільники

У Хмельницькому відбулись звітно-виборні конференції Національних спілок письменників та журналістів. В обох випадках до керма обласних осередків прийшли нові очільники. Зокрема перед письменниками Хмельниччини звітував Василь Горбатюк. Усупереч усім негараздам у державі, сказав доповідач, майстри слова працювали творчо. Виходили нові книги, у всеукраїнських часописах друкувалися твори. Омолоджується і склад організаці. З дев’яти письменників, які започаткували в області Спілку далекого 1980 року, вона зросла до 38. Наснажують й радують творчу громаду Броніслав Грищук, Анатолій Ненцінський, Микола Мачківський, Микола Клец, Віталій Мацько, Оксана Радушинська та інші. Письменники краю постійно виступають у школах, бібліотеках, вишах, традиційними стали зустрічі зі слухачами курсів підвищення кваліфікації вчителів української мови і літератури­. Низку заходів проведено до ювілеїв Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, пошановано пам’ять нашо­го земляка Володимира Свідзін­сько­го, а також Тодося Осьмачки та інших.

Збори визнали роботу ХО НСПУ задовільною. У зв’язку з тим, що Василь Горбатюк перебував на займаній посаді дві каденції, як передбачено статутом, склав свої повноваження. Замість нього одноголосно обрано головою обласної письменницької організації Петра Маліша. У звітно-виборних зборах взяв участь і виступив секретар НСПУ Ярослав Ткачівський.

Хмельницьке відділення Національної спілки журналістів нараховує понад 350 чоловік. Найбільші осередки у Кам’янці-Подільському (80) та Хмельницькому (40).  На конференцію прибуло 38 делегатів, перед якими звітував Йосип Ядуха, Він розповів про виклики, які приготувало суспільство і час, діяльність спілки щодо захисту інтересів журналістів області. Зрештою конференція оцінила роботу осередку як задовільну. Хоча шестеро висловили протилежну думку.

Відбулись вибори нового голови. Було 4 претенденти - редактор Славутської міськрайонної газети «Трудівник Полісся»»Віра Мальчук, керівник Хмельницької міської організації НСЖУ Світлана Кабачинська, керівник філії ПАТ «Національна Суспільна Телерадіокомпанія України» «Хмельницька регіональна дирекція «Поділля-центр» Тетяна Колесніченко і т.в.о головного редактора обласної газети «Подільські вісті» Петро Лічман.

У процесі дискусій Мальчук зняла свою кандидатуру на користь Лічмана, а Колесніченко – на користь Кабачинської.

У результаті голосування за Кабачинську проголосувало 10 делегатів, за Лічмана – більше 21. Після визначення переможця Т.Колесніченко  та С.Кабачинська оголосили про «призупинення»  членства у  обласному осередку спілки журналістів України.

Власна інформація