У суперлізі не пасемо задніх

Перший сезон ігор у суперлізі для гандбольної команди «Енергетик-НАЕК» міста Нетішин завершився. Шосте місце з 18-ма набраними очками для колективу, яким опікується Олег Каспаров, можна вважати успішним і таким, що відповідає сьогоднішнім реаліям команди. За кілька турів до закінчення чемпіонату була можливість позмагатись за п’яту позицію, але крім вдачі і браку майстерності на заваді стали судді. Принаймні запорізька команда майстрів спорту «ZTR» хоч і має у своєму складі чотирьох збірників, у матчі на нашому паркеті не надто переважала господарів  принаймні до першої половини гри. У другій половині гості грубо порушували правила проти наших лідерів, на що арбітри не реагували належним чином. 36 на 20 – кінцевий результат.

За три тури до закінчення чемпіонату ще зберігалась інтрига і нетішинці доклали максимум зусиль, аби здолати команду ЗНТУ-ЗАС та здобути два заповітних очки. Але саме на два м’ячі менше закинули у ворота суперників наші гандболісти.

На заключні ігри чемпіонату до Неті­шина приїхали найтитулованіші гравці у складі чемпіона України команди «Мотор». У поточному сезоні гості не програли жодного поєдинку і вдало виступали у єврокубковому турнірі. Звичайно ж, наша команда не могла встояти проти такого грізного суперника, хоча  у першому матчі намагалась створити конкуренцію – 29:48 – результат першої гри і другої 15:51. На висоті був Михайло Крівчіков, який про­вів десять м’ячів у ворота «Мотора». Стільки ж вдалих кидків зробив Олек­сій Андрусенко. Кожен гравець намагався із грізним суперником проявити найкращі спортивні дані. Але моторівці грали розкуто, комбінаційно, вигадливо.

На останню гру «Шахтар – Академія», що вже мала комфортні п’ять пунктів випередження у очках, не прибула. Їм зараховано поразку з рахунком 10:0. Отже, саме «Шахтар – Академія» піднялась на п’яту сходинку чемпіонату. За нетішинцями на сьомій позиції опинився «ЗТР-Буревісник» з 14-ма­ очками та аутсайдер турніру КДЮСШ ім. Ю.Кутенко-ЛГУФК-Полі­технік з одним набраним очком.

Ігри довели, що нашому колективу під силу грати з командами першої п’ятірки українського гандболу. Тренер колективу Олег Каспаров впевнений, що крок за кроком команда підніматиметься вище у табелі про ранги українського гандболу. Чекаємо нового сезону.