Протирадіаційні сховища: інвентаризація триває

У понеділок, 11 лютого цього року, секретар міської ради Микола Степаненко провів робочу нараду за участю в. о. першого заступника міського голови П.С.Скакуна, т. в. о. заступника міського голови В.Ф.Кравчук, першого заступника начальника 3 ДПРЗ ТУ МНС у Хмельницькій області П.І.Гвоздяра, керівників КП НМР «ЖКО» В.В.Нікітчука та КП НМР «БТІ» С.В.Шумика, начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення П.С.Шелепала. Увага присутніх була прикута до процесу інвентаризації нетішинських протирадіаційних сховищ (ПРС).

Приводом для зібрання послужив лист із територіального управління МНС України у Хмельницькій області, в якому воно просить міську владу сприяти у виділенні коштів із місцевого бюджету на проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту), щоб якнайшвидше та в повному обсязі завершити її.

Секретар міської ради М.М.Степаненко довів до відома присутніх, що інвентаризація ЗС ЦО торкнулася на разі лише 15 об’єктів, на що у минулому році були виділені 10 тис. грн. з казни міста і майже половина цієї суми – з рахунку КП НМР «ЖКО». Техінвентаризації у Нетішині підлягають 49 ПРС. Цей процес залишилося здійснити щодо 34 сховищ. Усі вони перебувають на балансі ЖКО.

Присутні на нараді дійшли згоди, що після визначення загальної площі ПРС, що очікують на інвентаризацію, та вартості робіт це питання буде винесене на засідання виконавчого комітету міської ради з метою подальшого виділення коштів на продовження та завершення зобов’язань, розпочатих у минулому році.

Богдан Фединчук,
спеціаліст відділу з організаційних питань,
зв’язків з ГО та ЗМІ виконавчого комітету міської ради