У світ якості та  безпечної екології

У вівторок-середу на ХАЕС працювали аудитори ТОВ «ТЮФ Норд Україна». За словами керівника групи аудиту В.П.Пилипенка (на знімку праворуч), основною метою перевірки є з’ясування відповідності системи управління ВП ХАЕС вимогам міжнародних стандартів ISO 9001:2008 і ISO 14001:2004. Володимир Петрович зазначив, що аудитори не шукатимуть недоліків у роботі, вони прагнуть віднайти докази дотримання стандартів, національного законодавства та галузевої документації. На нараді за участю керівників структурних підрозділів він також поінформував присутніх про можливі висновки аудиторів за результатами своєї роботи. Вони залежатимуть від рівня дотримання згадуваних стандартів чи певних відхилень від них. Втім, уже авансом, висловив впевненість, що на підпри­ємстві такого рівня культури управління, особливих застережень не буде. І ХАЕС разом з ТОВ «ТЮФ Норд Україна» надалі впевнено йтиме у світ якості та безпечної екології.

Впевненість у тому, що за результатами аудиту Хмельницька АЕС буде кращою з кращих, висловив головний інспектор Костянтин Коба і закликав усіх докласти для цього максимум зусиль.

Оголошені за результатами двох днів роботи восновки позитивні: діяльність підприємства у сфері якості та екології відповідає вимогам стандартів. Аудитори одноголосно висловилися за продовження відповідними органами дії сертифікату на один рік, що, за словами генерального директора ВП ХАЕС Миколи Панащенка, влаштовує колектив. Він також пообіцяв вивчити рекомендації аудиторів стосовно покращення діяльності (їх чотири) для можливого застосування.

Ольга Сокол

Фото  Віталія  Ляшука