Уклін тобі, школо!

В числі найяскравіших ознак завершення весни й приходу літа, без сумніву, галасливі останні шкільні дзвоники та урочисті випускні вечори. Вони вже пройшли цьогоріч в усіх трьох нетішинських загальноосвітніх школах та НВК. Повну середню загальну осві­ту здобули 220 юнаків і дівчат.

Якщо подивитися статистику, легко зауважити, що в школах їх була фактично однакова кількість: по 47 випускників у ЗОШ №2 і №4, трохи більше у найпершій школі міста – 54. А от навчально-виховний комплекс дав путівку в життя 72 юним нетішинцям. Серед місцевих випускників 17 претендентів на отримання медалей: 13 - золотої і 4 - срібної: три нагороди найвищої проби можуть поповнити скарбничку ЗОШ №1, стільки ж «жовтогарячих» нагород та ще одна срібна цілком ймовірно будуть у випускників наймолодшої учнівської альма-матер №4, до 2 золотих і 2 срібних медалей впевнено крокують одинадцятикласники другої школи. Найбі­льший здобуток відзнак за успішне навча­ння можуть ма­ти випускники НВК – 5 золотих і 1 срібна медаль. Нагороди дістануться учням,які показалихороші знання протягом навчального процесу і під час  Державної підсумкової атестації. Вона в нинішньому навчальному році для учнів одинадцятих класів (у Нетішині їх 9)  була з трьох предметів: української мови і літератури, математики чи історії України – за вибором учня, іноземної мови. Перші два предмети – у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Іспити з трьох предметів у рамках Державної підсумкової атестації складали також учні де­в’я­тих класів: з української мови, математики - обов’язкові, третій – за вибором навчального закладу. Усього в Нетішині було 12 дев’ятих класів, в яких навчалося 293 учні.

Загалом у навчальних закладах області останній дзвоник пролунав для 128 тисяч дітей  у 783  загальноосвітніх навчальних закладах, у тому числі для обдарованої учнівської молоді – 29 гімназіях, 27 ліцеях,  11 колегіумах та  16 спеціалізованих школах. Випускниками шкіл стали 19 тисяч дітей: понад 7 тисяч юних подолян назавжди залишають шкільні подвір’я, оскільки закінчили 11 класів. Ще майже 12 тисяч є випускниками 9 класів.

Ольга Сокол

Фото Віктора Гусарова