Уклiн тобi, жiнко!

Урочистості з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 Березня для колективу Хмельницької АЕС не лише традиція, а й можливість зібрати у одному місці знаних трудівниць під­приємства. У різних підрозділах, на різних ділянках виробництва трудиться 1720 жінок станції. Без їх самовідданої праці важко уявити успіхи, яких досяг колектив ХАЕС у минулому році. Про це наголосив у вітальному слові генеральний директор станції Микола Сергійович Панащенко. Кері­вник колективу зазначив, що не в останню чергу ділові якості жінок дали змогу показати найвищий результат у галузі із виробітку електроенергії – 14 мільярдів 864 мільйони кіловат-годин. Не було жодного порушення станційного рівня, досягнуто найвищого коефіцієнту встановленої потужності.

Жінки забезпечують безперебійне функціонування цілих напрямків станційного життя, є маяками у колективах хіміків, бухгалтерії, громадського харчування тощо.

Доповнюючи слова М.Панащенка, голова ППО Михайло Гук опоетизував роль жінки у суспільному житті, на виробництві і побуті, емоційно висловив почуття чоловіків до кращої половини людства.

В ході урочистостей великій групі жінок станції були вручені відзнаки галузевого рівня та компанії «НАЕК «Енергоатом».

Вітали жінок місь­кий голова Олександр Супрунюк, голова правління ПАТ «Управління будівництва Хмельницької АЕС» Дмитро Оцабрика та заступник голови Товариства Олександр Степанюк. Кожен знайшов для жінок слова вдячності за щирість, любов, трудову звитягу, професіоналізм, ніжність. Олександр Супрунюк зазначив, що жінки мають право на щоденну прихильність чоловічої статі і вихідний день – 8 Березня – заслужив бути в числі державних свят.

Після урочистої частини свою яскраву пісенно-танцювальну програму представив На­ціональний академічний гуцу­льський анса­мбль пісні і танцю Івано-Франківської філармонії «Гуцулія» (художній керівник і диригент - народний артист України Петро Князевич). Національний колорит, чисті, гарно поставлені голоси учасників ансамблю, майстерні композиції із танцювальними номерами, сольні виступи – все це залишило надзвичайні враження і створило святковий настрій для присутніх.

Фото Віктора Гусарова