Державний історико-культурний заповідник м. Остро­га у неділю 23 травня урочисто відзначив Міжнародний день музеїв. Для острожан та гостей міста було орга­нізовано та проведено вже традиційні для нашого міста «Замкові гостини». Майстри декоративно-прикладного мистецтва з Острожчини, Нетішина, Рівного представили на виставку вироби з бісеру, шкіри, лози, фарфору, па­перу, пластмаси, дерева, каміння та ін. матеріалів. Охочі могли дізнатися про спосіб виготовлення прекрасних су­венірів, бо майстри залюбки розповідали про технологію виготовлення своїх виробів, дехто навіть показував, як виготовляє свої шедеври. Також можна було придбати вишиванки, рушники, картини, як вишиті так і написані олійними фарбами, ікебани, буси та інші вироби.

На майданчику перед замком князів Острозьких від­булось урочисте відкриття свята. Музейних працівників привітав голова Острозької райдержадміністрації Василь Дума. За багатолітню сумлінну працю, популя­ризацію мистецької спадщини, багаторічні дослідження історичної спадщини та з нагоди Міжнародного дня му­зеїв грамотами райдержадміністрації було нагороджено

завхудожнього відділу Державного історичко-культурного заповідника м. Острога Людмилу Козловську та заввідді­лу нумізматики Олександра Позіховського. Від районної ради музейних працівників, своїх колег вітав депутат ра­йонної Микола Бендюк, який вручив грамоту колективу заповідника. Керуюча справами виконкому Острозької міської ради вручила грамоту міської ради заввідділу охорони пам'яток Олександру Бондарчуку та колективу краєзнавчого музею. Директор Державного історико-культурного заповідника м. Острога Сергій Кибкало нагородив грамотами молодшого наукового працівни­ка Віталія Бондарчука та інженера-програміста Тетяну Глушман. Колишній директор заповідника Раїса Руй за вагомий внесок у розвиток музейної справи нагородже­на відзнакою Державного історико-культурного заповідника м. Острога. Грамотами Рівненського обласного управління культури і туризму нагоро­джена заввідділом історії Марія Данилюк та провід­ний економіст Марія Мартинюк.

За багаторічну плідну співпрацю Сергій Григо­рович вручив подяки заповідника директору ВАТ «Острозький молокозавод» Любові Мельничук, ди­ректору заводу «Острозька мінеральна вода» Олені Рудьо та директору Оженинської дитячої музичної школи Тарасу Безюльову.

Після урочистої частини відбувся концерт, який підготувала Оженинська дитяча музична школа. Виступи артистів розпочалися просто неба, а зго­дом продовжилися у замку князів Острозьких, де прекрасна акустика ще більше підкреслювала май­стерність виконавців. Твори українських та зару­біжних композиторів звучали у виконанні ансамблю народних інструментів, випускників школи, а тепер студентів Рівненського музичного училища, викла­дачів та теперішніх учнів музичної школи.

З нагоди свята для острожан та гостей міста в музеях заповідника проводився День відкритих дверей. Гостин­ні господарі пригощали гостей звареною на відкритому вогні похідною кашею.

Наш кор.