Державтоінспекція повідомляє!

 

Шановні громадяни!

УДАІ УМВС України в Хмельницькій області занепокоєна станом дисциплінованості водіїв двоколісних транспортних засобів.   З настанням теплих сухих днів на дорогах Хмельницької області масово появилися двоколісні транспортні засоби (скутери, мопеди, мотоцикли). З цього моменту на території області почалося масове скоєння дорожньо-транспортних пригод за участю та з вини даної категорії учасників дорожнього руху. Одними з причин порушень Правил дорожнього руху цією категорією водіїв є незнання ПДР та інших законодавчих актів, що роз’яснюють порядок володіння, користування та керування даними транспортними засобами.

УДАІ УМВС України в Хмельницькій області повідомляє, що перед придбанням (скутера, мопеда, мотоцикла) Вам потрібно звернути увагу на те, що водій під час керування транспортним засобом повинен бути в мотошоломі та відповідно до  п. 2.1 ПДР України повинен мати при собі:

  1. 1.                          посвідчення водія на право керування транспортним засобом відповідної категорії (А1, А)
  2. 2.                          реєстраційний документ на транспортний засіб
  3. 3.                          Поліс (сертифікат) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

 

Також, повідомляємо, що за порушення цих Правил, а саме:

 

Керування транспортним засобом, який незареєстрований в законному порядку згідно ч. 6 ст. 121 КУпАП тягне за собою притягнення водія до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі від 170 грн до 255 грн.

 

Керування транспортним засобом без відповідної категорії згідно                  ч. 2 ст. 126 КУпАП тягне за собою притягнення до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу  в розмірі від 510 грн. до 595 грн.

 

Не користування ременів безпеки чи мотошоломів згідно ч. 5 ст. 121 КУпАП тягне за собою притягнення водія до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі від 51 грн до 85 грн.

 

Для отримання більш детальної інформації прохання звертатися за адресою УДАІ УМВС України в Хмельницькій області:    м. Хмельницький, пров. Коцюбинського 35/2 та цілодобово за телефоном чергової частини УДАІ (0382) 75-25-11, 75-22-11.

                                                                            ВДАІ Нетішинського МВ