Це вибiр долi

Перетворення бібліотек в сучасні інформаційні центри при збереженні їх традиційних функцій, - одне з основних завдань сьогодення.

Безперешкодний доступ до інформації є важливим для свободи, рівності, глобального взаєморозуміння та миру. Тому Міжнародна федерація бібліотечних асоціацій та установ (ІФЛА) проголошує, що: інтелектуальна свобода – це право кожного мати і висловлювати свою думку, а також шукати та отримувати інформацію; це – основа демократій; це – сутність бібліотечного обслуговування; вільний доступ до інформації, незалежно від форм її передачі та державних кордонів – головна відповідальність бібліотечної та інформаційної професії; надання безперешкодного жоступу до Інтернету в бібліотеках та інформаційних центрах сприяє свободі, процвітанню та розвитку громад і окремої особи.

Намагаючись крокувати в ногу з часом, бібліотека розширює спектр своїх послуг. Безперечним успіхом  став доступ до електронного урядування в бібліотеці, пункт доступу громадян до офіційної інформації. Відтепер бібліотеки більш повно реалізують свою функцію інформаційного центру громади.

За взаємодією з міською владою, депутатами міської ради, управлінням культури, успішно вирішуються нагальні потреби міських бібліотек, а саме проведення поточних ремонтів міських бібліотек для дітей та для юнацтва, комп’ютеризація міської бібліотеки №4 в садибній забудові міста, фінансування міської програми поповнення бібліотечних фондів та підписки періодики.

Інформаційні технології і шалений розвиток інтернет індустрії розвиваються надшвидкими темпами,  бібліотеки є рушійною силою в інформаційному просторі і надають необмежений доступ до інформації.

Значним успіхом в бібліотечному житті сьогодення стало придбання двох комп’ютерів для бібліотеки в садибній забудові міста, де працює бібліотекар І категорії Надія Захарівна Брень. Мешканці віддаленого району міста вдячні всім, хто сприяв цій гарній справі.

В бібліотеках працюють люди, вірні обраній професії, які своєю непомітною, але результативною щоденною працею примножують славу нашої справи і несуть людям літературне слово та інформацію. Вони впевнені що хороший бібліотекар – це той, хто орієнтується в інформаційних ресурсах, має вичерпні знання та вміє передавати їх іншим. Серед них Алла Миколаївна Білик, Тетяна Сергіївна Чередниченко, Ніна Дмитрівна Сівак, Наталія Василівна Ткачук – фахівці, що не один десяток років присвятили себе бібліотечній справі і які цьогоріч відзначають власні життєві ювілеї.

Бажаю всім творчих успіхів та натхнення, щастя та миру, добробуту та злагоди в родинах.

Марія Омельчук,

директор Нетішинської

міської ЦБС