В країну знань без пафосу й офіціозу

Нові віяння стосовно відходу від радянського сценарію проведення шкільних лінійок з нагоди початку нового навчального року докотилися й до Нетішина. Новизна полягала, передусім, у суттєвому скороченні в часі офіційних урочистостей. Так було принаймні в НВК, де лінійка завершилася в межах півгодини. А ще чотири перших класи зустріли короваєм, бажаючи наймолодшим учням плідних здобутків на ниві знань.

З вітальним словом до шкільної спільноти звернувся директор НВК О.А.Роюк, зауваживши, що найкращі побажання з нагоди 1 вересня винуватцям торжества шлють керівники міста, Хмельницької АЕС, інших установ і закладів. З традиційних до сьогодні сценаріїв залишилися покладання квітів пам’яті загиблим за волю і незалежність України, подарункові набори першокласникам, випущені в небо синьо-жовті кульки і, звичайно ж, мелодійні переливи шкільного дзвоника. Факел знань, ще один атрибут урочистостей, горітиме, набиратиметься сил, стаючи все яскравішим впродовж усього навчального року.

Ольга Сокол

З вірою у майбутнє

Гамірним і дзвінким видався ранок 1 вересня у Нетішинській ЗОШ №1. Сюди на урочистості з нагоди початку нового навчального року прибули учні, вчителі, батьки. У їх святковому одязі переважали  національні кольори, поєднані із барвистістю вишиванок. Це данина народним традиціям, за якими у школі виховуються учні.

Найбільше хвилювання спостерігалось у першокласників, адже вони  вперше сядуть за шкільні парти, щоб гайнути у країну знань.  Нинішньої осені ЗОШ № 1 їх приймає аж чотири перших класи. Увесь учнівський і педагогічний колектив прийшли привітати батьки учнів та поважні гості. Зворушливою була промова директора школи Таміли Соболик. Вона свідома того, що громада з розумінням ставиться до вирішення проблем освіти міста і надає конкретну підтримку для організації навчального процесу в оновлених класах, придбання сучасного обладнання. Це, без сумніву, додає комфортності, полегшує роботу і навчання, сприяє якіснішому запровадженню новацій в освіті. Колеги Таміли Соболик розуміють повноту завдань, які постануть перед колективом у зв’язку з навчанням за новими стандартами, і готові натхненною працею втілити їх у життя. Вони готові і надалі працювати так, щоб успіхи учнів радували не тільки школу, батьків, а й приносили плідні результати на олімпіадах і конкурсах різного рівня. ЗОШ №1 історично випала місія завжди бути першою, принаймні від 1981 року, коли тут розпочався навчальний процес для перших 733 учнів.

За три з половиною десятиліття з цього навчального закладу життєвими стежинами пішла когорта випускників, досягненнями яких є нагода  пишатись. Багато хто з них переступив поріг Хмельницької АЕС і у складі п’ятитисячного колективу атомників допомагає нашій державі розвивати економіку. На урочистості з нагоди першого дзвоника саме у цей навчальний заклад завітав заступник генерального директора Хмельницької АЕС з кадрів та соціальних питань Віктор Демидюк.

Цьогоріч педагогічний та учнівський колектив прибули привітати нетішинські вогнеборці. Було відзначено учня дев’ятого класу Владислава Моргачова, який є активним учасником змагань серед учнівських пожежних дружин.

Перший дзвоник пролунав з легких рук першо­класниць Аліси Тараторкіної та Поліни Івчук.

У небо попрямували різнобарвні надувні кульки, символізуючи те, що кожному випускнику школи в житті відкриті всі шляхи.

Наш кор.