В Нетішині шість аптек «підписалися» на підтримку урядової програми «Доступні ліки»

У реєстрі КМЗ НМР «Спеціалізована медико-санітарна частина м. Нетішин» зареєстровано 2799 осіб, які мають право на пільгове отримання ліків. З них: хворих на цукровий діабет ІІ типу - 720, на бронхіальну астму - 108, на серцево-судинні захворювання - 1971 особа.

За перший місяць вже виписали 1146 рецептів (192 - хворим на цукровий діабет II типу, 26 - хворим на бронхіальну астму та 928 хворим на серцево-судинні захворювання).

Довідково. З першого квітня в Україні почала діяти програма «Доступні ліки», яка передбачає безкоштовний або з частковою доплатою відпуск лікарських засобів під час амбулаторного лікування хворих із серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу та бронхіальної астми за рецептами лікарів через аптечні заклади з подальшим відшкодуванням вартості їх за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бю­джетам. У списку препаратів більш як 150 лікарських засобів.

Всього за перший місяць в рамках реалізації Урядової програми «Доступні ліки» на Хмельниччині виписано 92,5 тисячі пільгових рецептів.