Васильчук  Іван  виконав  свій  план

У Мінську відбувся етап Кубка світу з боротьби самбо, на який традиційно останніми роками потрапляють два кращих спортсмени України – вихованці нетішинської ППО КДЮСШ, нині заслужені майстри спорту Дмитро Бабійчук та Іван Васильчук. Відзначимо, що останній має у своїй колекції Кубок президента Білорусії, як переможець у вазі 90 кг. І цього разу наш атлет не повернувся без нагороди. Його скарбничка найпрестижніших відзнак поповнилась бронзовою нагородою. При цьому конкуренція пос­тійно зростає, особливо з боку традиційно сильних збірних Росії та Білорусії, до яких впритул наблизились дружини Грузії, Туркменістану та Казахстану. Саме грузин пере­йшов дорогу до медалі нашому Дмитрові Бабійчуку, який вже на тре­тіх престижних змаганнях пос­піль шукає щастя у вазі 68 кг, до цього атлет виступав у категорії 74 кг.

Перші рейтингові очки зароблені. На наступних етапах з’ясується, хто поїде на чемпіонат світу. Українц­і привезли з Кубка світу вісім нагород: 2 золоті та шість брон­зових.

А у Одесі завершився чемпіонат України з боротьби самбо серед юні­орів і юніорок. Розіграно 30 комплектів медалей. Командну першість виграли господарі. Вихованці заслуженого тренера України Геннадія Горохова нетішинці Олександр Мирончук та Ярослав Кузьмінчук здобули срібні нагороди, їх одноклубник Анатолій Хмелюк – бронзову.