Весна забуяла талантами

Нещодавно з творчим тріумфом  із Міжнародного конкурсу мистецтв «Мелодія весни», який пройшов  в Києві, повернулись вихованці Нетішинської школи мистецтв. Свою майстерність вони демонстрували в академічному вокалі. Члени журі   дали високу оцінку виступам нетішинських вокалістів, були відзначені чистота інтонації, якість звуку, сценічна культура, а також чудовий репертуар. Перед аудиторією Сергій Галамага виконав  італійською мовою  твір «Мама» композитора С.Біксіо. Софія Янович представила композицію, музику для якої на український текст Наталії Горбової написала  А. Чешегорова. «Мамина казка» зазвучала з уст По­ліни Нікофорової. На високому рівні виконав українську народну пісню «Гей, там на горі січ іде» Мар’ян Січковський.

Зважаючи на міжнародний статус конкурсу, склад журі було сформовано з іменитих професіоналів: народний артист України, професор, композитор, засновник та шеф-редактор єдиного на пострадянському просторі мистецького журналу джазової музики «Джаз» Валерій Ти­таренко; поет, журналіст Лариса Малійс­ька; завідуюча відділом культури Всеукраїнської газети «Молодь України», музикознавець Леся Самійленко.

- Моїм учням вже не звикати до мистецьких конкурсів, - розповідає учитель-методист Наталія Горбова,­ - але це не є підставою для заспокоєння, хвилюватися доводиться часто. Коли діти готувались до виходу на сцену, я їх підбадьорювала, що потрібно вже вкотре довести унікальність нашої рідної школи. Як згодом виявилось, мої вихованці не підвели.

За рішенням суддівської колегії конкурсу лауреатами першої премії стали нетішинці Сергій Галамага (10 років),  Софія Янович (11 років), Поліна Нікіфорова (7 років). Свою лепту до скарбнички високих досягнень вніс і  Мар’ян Січковський (7 років), ставши  лауреатом другої премії.

Разом із Наталією Горбовою дітей на конкурс супроводжувала мама однієї з учасниць Марія Нікіфорова.

- Для мене стало певною несподіванкою, - ділиться вона враженнями, - коли після оголошення результатів конкурсу до нашого викладача-методиста Наталії Горбової підходили батьки київських дітей з пропозицією перейняти її досвід навчання вокалу. Приємно бути свідком такого, мимоволі усвідомлюєш великий творчий і викладацький потенціал наших учителів.

Схвальні слова на адресу Наталії Геннадіївни прозвучали від членів журі. Вона була нагороджена Дипломом «За підготовку Лауреатів конкурсу».

Організатором Міжнародного конкурсу мистецтв «Мелодія весни»­ виступив київський продюсерський центр «Glory Stars», який підтримує талановитих дітей, дає їм можливість розкрити свій талант. Чотири роки тому завдяки його засновникам учениця Наталії Горбової Марія Василенко отримала Грант на запис власної пісні у столичній студії звукозапису “Chess Records”.

Олександр Шустерук

Фото з архіву Наталії Горбової

P.S. Коли матеріал готувався до друку, стало відомо, що високий рівень підготовки талановитої молоді в Нетішинській школі мистецтв відзначено й на обласному рівні. Персональні стипендії присуджені групі обдарованих дітей та творчої молоді, серед­ яких учениця школи  Дар’я  Дудник та викладач вокально-хорового відділу Олександр Гурєєв. Він – один з дев’яти у списку провідних митців області, удостоєних персональної стипендії.

Персональні стипендії при­суджу­­ються на конкурсній основі в галузі музичного, образотворчого, декоративно-прикладного, хорео­графічного та театрального смистецтва терміном на календарний рік.

Щомісячно протягом календарного року провідні митці будуть отри­мувати по 300 гривень та обдарована творча молодь по 200 гривень.