Вічна пам’ять

На 68-му році життя відійшов у вічність колишній заступник директора із загальних питань, перший  начальник хімічного цеху Хмельницької АЕС Микола Семенович Круглов.

Все свідоме життя цієї непересічної людини було пов’язане із атомною енергетикою, понад три з половиною десятки років віддано саме нашому підприємству. Він стояв біля витоків створення надважливого підрозділу станції – хімічного цеху.

Формування цеху йшло важ­ко через брак кваліфікованих кадрів. Першими працівниками, які прибули в цех, става­ли випускники місцевого СПТУ № 23 - апаратни­ки, лаборанти, оператори.

13 травня 1985 року зроблено перше розпорядження по хімічному цеху за підписом М. С. Круглова.

12 грудня 1985 року  отримано перші кубометри хімзнесоленої води. Саме тоді прийшло усвідомлення, що атомна станція починається з води. У цеху панував гарний трудовий настрій, формувався колектив, який прагнув працю­вати та приносити користь. На високому рівні було організоване технічне навчання. На ХАЕС хімікам не було рівних в плані організації культурного життя колективу. Часто проводили вечори відпочинку, організовували концерти, всілякі конкурси. Випускали стінгазету, вітали колег з трудовими успіхами, сімейними святами.

Микола Семенович всіляко підтримував ініціативу, був людиною душевною, доступною, виваженою і справедливою. Традиції, закладені у колективі у перші роки, живуть донині і примножуються послідовниками.

Десять років Микола Семенович працював заступником генера­льного директора із загальних питань. Питання вирішувались фахово, по-діловому, зі знанням справи.

До останнього дня життя він був людиною душевною, світлою.

Колектив ХАЕС, адміністрація станції, друзі та товариші по роботі розділяють горе з родиною М.С.Круглова.

Нехай пам’ять залишається у серцях всіх, хто його знав.