Завбачливих Бог оберігає...

Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної  безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Нетішинської міської ради.

Розглянуто питання про стан готовності органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій до пропуску льодоходу, весняної повені та дощових паводків на території міста. В. Турицький, начальник гідротехнічного цеху ВП «ХАЕС», повідомив, що Нетішину цьогоріч підтоплення не загрожує. Інформацію комісія взяла до відома, вирішивши, що має бути проведений огляд та очищення систем зливної каналізації міста до початку третьої декади березня.

Про стан протипожежного захисту об’єктів із масовим перебуванням людей та будинків підвищеної поверховості доповіли начальник 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Хмельницькій області П. Гвоздяр та начальник КП НМР «ЖКО» К. Калінський. Вирішено привести у належний стан протипожежні засоби гуртожитка № 6 до кінця квітня та, за наявності достатніх коштів у бюджеті міста, виконати до початку літа капітальний ремонт систем протипожежного захисту житлового будинка підвищеної поверховості на вул. Будівельників, 4, проектно-кошторисна документація якого пройшла експертизу.

П. Гвоздяр доповів також про впровадження автоматизованих систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей на чотирьох потенційно-небезпечних об’єктах міста (автозаправках). Цього вимагає затверджене протокольне рішення комісії з питань ТЕБ та НС Хмельницької обласної державної адміністрації. До переліку потрапили ТОВ «Атлас-Систем» (АЗС № 64), Рівненська філія ПП «ОККО-Нафтопродукт» (АЗС № 14), ТзОВ «Західенергоресурс» ТМ «Олас» (АЗС № 19) та АГЗС і ГНП ПБФ «Піноккіо-Z».

Члени комісії домовились щодо посилення упродовж року роботи з навчання непрацюючого населення правилам пожежної безпеки.