Відзначені  переможці конкурсу «Атомна енергетика і ми»

 

24 травня в інформаційному центрі Хмельницької АЕС відбулось нагородження переможців конкурсу «Атомна енергетика і ми». Конкурс вже знаний в регіоні, тому вкотре зібрав велику кількість учасників. Це своєрі­дна форма залучення  молоді  засобами мистецтва, літератури та початкової наукової діяльності до проблем атомної енергетики, перспектив її розвитку.

Вітали призерів ХХІІ регіонального конкурсу представники адміністрації Хмельницької АЕС та страхового ядерного пулу України, які саме у ці дні знаходяться на ХАЕС. За словами генерального директора страхового ядерного пулу України Олександра Бабенка, такі конкурси – це частина культури безпеки, яка залежить від розумі­ння молодим поколінням важливості розвитку ядерної енергетики.

Наймасовіший  конкурс дитячої творчості – «Мирний атом єднає Україну», був представлений 143 творчими роботами у жанрах анімації, живопису, графіки, декоративного-ужиткового мистецтва. Роботи на конкурс надійшли зі всіх районів зони спостереження ХАЕС. Славута, Шепетівка, Ізяслав, Білогір’я, Острог та населені пункти цих районів - така географія цьогорічного конкурсу. Гран – прі ХХІІ регіонального дитячого конкурсу «Мирний атом єднає Україну» виборола нетішинка Діана Шостак. Першу премію розділили Дарія Жогло, Анна Прокопенко, Дар’я Березська  з Нетішина. Друга премія у Анни Ярмолюк із Острога та Аліни Волкової  із міста атомників. Третя премія у багаторазової призерки конкурсу Ірини Борцової, яка мешкає у  місті-супутнику Хмельницької АЕС. Відзначені також  конкурсанти  за краще живописне, графічне, декоративне рішення та за оригінальність вирішення теми. Багатьох учасників нагородили заохочувальними призами.

У ХХІІ конкурсі рефератів взяли участь старшокласники із Славути, Нетішина, Ізяславського, Славутського та Шепетівського районів. Перше місце розділили старшокласниці Славутського та Шепетівського районів: учениця Берездівського НВК Оксана Стецюк, яка презентувала роботу про розвиток теорії атома та Аліна Ковальчук із Ленковецької ЗОШ, яка пов’язала розвиток атомної енергетики із енергетичною незалежністю держави. Друга сходинка дісталась старшокласникам загальноосвітніх шкіл міста Славути Миколі Левіну та Дмитру Пермінову. Призерами стали також школярі Судилківської ЗОШ Шепетівського району Богдан Тригубець та  нетішинка Людмила Яцюк.

На розгляд журі літературного конкурсу «Нетішин - місто енергетиків» цьогоріч надійшли  творчі роботи із населених пунктів Хмельниччини та Рівненщини. Перше місце поділили представники Ізяславського району  - Богдан Кравчук із Білівського навчально-виховного комплексу та учні 5-7 класів літературної студії «Чари слова» Борисівського НВК, які представили на конкурс поетичну збірку «Сучасне місто може надихнути». Друга позиція у  представниці Славутчини Ольги Троцюк та учениці Михлянської загальноосвітньої школи, що на Ізяславщині, Наталії Тимощук. Третю премію поділили Анна Міллер із Головлівського НВК, що на Славутчині, та Тетяна Дрозд - учениця Борисівського НВК Ізяславського району, які презентували поетичні добірки про місто атомників.

Призери конкурсів отримали грошові премії та гарний настрій, адже привітати їх прийшли і місцеві таланти з ансамблю «Криниченька»  під керівництвом В.Темної і вихованці О.Дьячиної.   Невеличкий концерт для переможців конкурсу додав святковості та позитиву.

Фото Віктора Гусарова