Самбо і дзюдо

Міжнародний турнір з боротьби самбо на призи президента Білорусі відноситься до серії «А» і визначає найсильніших атлетів світу. Взяти участь у такому турнірі – вже велике досягнення, а вибороти медаль – надзвичайна подія кожного атлета. Старший солдат в/ч 3043 з охорони Хмельницької АЕС  Тарас Кравчук у вазі 68 кг здобув срібну медаль, поступившись у фіналі господарю змагань. На шляху до успіху він здолав французького, грузинського та болгарського супротивників. За словами заслуженого тренера України Геннадія Горохова, це перший успіх спортсмена на такому рівні.

Чотири рази виступаючи на міжнародній арені, Тарас Кравчук двічі ставав призером змагань, на одному з яких – кубку Європи – посів 3 місце.

Наразі нетішинський спецназівець вже розпочав підготовку до чемпіонату України з дзюдо серед військовослужбовців Нацгвардії України та кубку України з боротьби самбо, які відбудуться у березні 2020 року

Відзначимо, що лише у двох категоріях  спортивного самбо відзначались наші юнаки і саме в них представлені нетішинці. На жаль, майстер спорту міжнародного класу Ярослав Давидчук цього разу не пробився у призери. Проте його візаві по команді Олексій Ніжненко у вазі 90 кг також став срібним призером.

Найбільше медалей традиційно здобувають українські дівчата та майстри бойового самбо. У перший день змагань українська збірна здобула13 нагород: 5 золотих, 3 срібні і 5 бронзових медалей. У завершальний змагальний день міжнародного турніру на призи президента Білорусі українці вибороли 15 медалей - одну золоту і по сім срібних і бронзових. Наша команда повернулась з Мінська із 28-ма нагородами (6 - 10 - 12).

Вихованці Г.Горохова беруть участь не лише у самбістських турнірах, але й демонструють свої навички у дзюдо. У столиці України відбувся Всеукраїнський щорічний турнір із дзюдо серед юнаків та дівчат “Київська весна”, який  з кожним роком набирає все більшу популярність. Цьогоріч на турнір приїхали спортсмени зі Швеції, Литви, Румунії, Білорусі та Молдови.

Змагання проходили  за офіційними правилами IJF. Час сутички – 3 хвилини. У вазі 66 кг віком до 16 років Антон Яворський пробився до фіналу і став срібним призером змагань. Інший учасник від Нетішина Степан Гонтарук став восьмим.