Вихованці пришкільного табору «Сонечко» відвідали пожежну частину з охорони Нетішина

1 червня у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» та відзначення Дня захисту­ дітей до рятувальників 8-ї  державної пожежно-рятувальної частини з охорони м. Нетішин завітали вихованці пришкільного табору з денним­ перебуванням дітей «Сонечко» при загально­освіт­­ньому навчальному закладі №1.

Розпочалася екскурсія з огляду пожежно-рятувального підрозділу.  Діти спостерігали за роботою диспетчера, огляну­ли пожежно-рятувальне спорядження, що є на оз­броєнні, а також приміряли каски та бойовий одяг.

Під час екскурсії вогнеборці розповіли юним гостям про резонансні надзвичайні події, характерні для м. Неті­шин, а також окреслили способи їх ліквідації. Застерегли  дітвору бути вкрай обережними під час відпочинку на воді, та наголосили, що потрібно суворо дотримуватись порад рятувальників і елементарних заходів безпеки.

Провідний інспектор Славутського РС Андрій Герасимчук, який на сьогоднішній день займається питаннями нагляду та контролю у сфері пожеж­ної та техногенної безпеки у місті Нетішин, нагадав школя­рам основні вимоги пожежної­ безпеки та розповів, як діяти, коли надзвичайна подія, зокрема пожежа, все-таки стала­ся. Та наголосив, що елементарна необережність може призвести до пожежі у житловому будинку чи іншій будівлі, спричинити масштабні загоряння у лісах та на торфовищах.

Насамкінець вогнеборці закликали школярів бути обережними з вогнем та наголосили, що двері пожежно-рятувального підрозділу гостинно відкриті для учнівської молоді, яка прагне жити безпечно.

3-й державний пожежно-рятувальний загін