Виїзний факультатив «Вступ до атомної енергетики» розпочато для старшокласників території розташування Хмельницької АЕС

За участі фахівців атомної станції для старшокласників території розташування Хмельницької АЕС у місті Славута розпочато роботу виїзного факультативу «Вступ до атомної енергетики». Перша зустріч зібрала чимало учнів десятих та одинадцятих класів районного центру Хмельниччини.

Керівник відділу роботи з громадськістю і ЗМІ Тетяна Лиситчук представила присутнім тематику курсу та запропонувала учням бути відкритими до відвертої бесіди з питань атомної енергетики.

Як засвідчило опитування, проведене під час настановчого заняття, факультатив об’єднав молодих людей, більшість з яких вже визначилась із майбутнім профілем навчання, які з метою отримання і поглиблення необхідних знань відвідують позашкільні заняття. Старшо­класники зацікавились фінальним етапом факультативу – конкурсом рефератів, адже переважна більшість з них активно бере участь в учнівських олімпіадах та конкурсах.

Робота факультативу розпочалась із лекції начальника зміни енергоблока, голови моло­діжної секції Українського ядерного товариства Олександра Хомича, який запропонував присутнім презентацію на тему «Світові тенденції та регіональні перспективи ядерної енергетики». У доступній формі старшокласники почули про роль атомних електростанцій у житті людини та переваги, які вони надають людству.

Загалом, під час курсу учні поглиблять знання щодо фізичних процесів у ядерній установці, технології виробництва електроенергії, впливу АЕС на навколишнє середовище, поводження із відпрацьованим ядерним паливом тощо. Лекції читатимуть молоді, проте, вже досвідчені у відповідних напрямках фахівці Хмельницької АЕС.

За словами Тетяни Лиситчук, робота з молод­дю регіону завжди у пріоритеті Хмельницької АЕС, адже саме вона дозволяє підтримувати інтерес до професії атомника, формувати об’єк­тивну думку про діяльність і значення для енергонезалежності держави такого стратегічно важливого підприємства, як Хмельницька АЕС.