Висока квалiфiкацiя та професiйний досвiд

Cаме такі критерії є основними в роботі служби головного технолога Хме­ль­ницької АЕС. За словами її очільника Руслана Карікова, його колеги мають великий досвід роботи на різних посадах в основних підрозділах електростанції. У ході ремонтної кампанії на першому енергоблоці вони слідкують за виконанням вимог технологічного регламенту безпечної експлуатації при виконанні різних технологічних операцій,  координують дії різних під­розділів. За ними закріплена робота з розробки та супроводження гра­фіків зупинки та пуску енер­гоблока, контроль виконання важливих для безпеки операції. Крім цього, у ході передпускових операцій та пуску енергоблока персонал служби головного технолога ретельно аналізує хронологію процесів, що дає можливість розробити заходи з покращення та оптимі­зації низки технологічних процесів. Також вони беруть участь у інженерній підтримці персоналу блочного щита управління для недопущення порушень технологічних режимів експлуатації.

Зараз колектив служби головного технолога задіяний в розробці нових комплектів аварійних процедур, на основі яких можна буде підвищити безпеку діючих енергоблоків.

У стадії розробки знаходиться інструкція з ліквідації аварії на зупиненій реакторній установці, на басейнах витримки, а також настанова з управління важкими аваріями.

Ці важливі процедури дадуть можливість підвищити рівень аварійної готовності та  безпеки Хме­льницької АЕС до рівня мирових стандартів.

Наш кор.

На знімку: начальник служби головного технолога Руслан Каріков

Фото Олександра Шустерука