Визначились кращі юні художники

20 квітня поточного року на Хмельницькій АЕС підведено підсумки ХХІ дитячо-юнацького художнього конкурсу «ХАЕС. Розвиток заради майбутнього». До участі в конкурсі представлено 155 робіт. Свої творчі доробки продали на розгляд школярі міст та сіл Хмельницької і Рівненської областей у жанрах графіки, живопису, декоративно-ужиткового мистецтва.

При виборі найдостойніших професійне журі враховувало новизну, оригінальність та майстерність виконання художніх робіт. Варто відзначити, що цьогоріч до складу журі крім регіональних мистецтвознавців увійшли і міжнародні представники. Зокрема, свою думку щодо творчих робіт конкурсу висловила і дослідник Центру історії науки та техніки ім. О. Койре (Франція), доктор політичних наук Тетяна Касперскі. «Конкурс малюнків про атомну енергетику, таку не дитячу, здавалося б, тематику, для мене велике відкриття, – від­значила Тетяна. - Атомну електростанцію діти зображують як частину яскравого та радісного життя, що викликає здивування та захоплення» .

Гран-прі, переважною більшістю голосів, удостоє­на робота неодноразової призерки конкурсу «Атомна енергетика і ми» Ірини Борцової із міста Нетішина. Майстерно відобразили та найкраще розкрили тему конкурсу вихованки Нетішинської місь­кої дитячої художньої школи Анна-Марія Макарик та Дар’я Жогло, які розділили між собою перше місце. Другу сходинку посіли Анастасія Сиротюк із Острога та Марина Поємчук зі Славутського району. Третя премія дісталась учениці Киликиївської ЗОШ Славутського району Олені Михасик та нетішин­ці Тетяні Пархомчук.

Наступний фінальний етап конкурсу «АЕС: запрошуємо в майбутнє!» відбудеться у травні цього року в місті Києві. Серед робіт призерів дитячо-юнацького конкурсу всіх атомних станцій України будуть обрані найкращі.

За словами членів журі, роботи цьогорічних учасників конкурсу пронизані патріотизмом і глибиною розкриття теми. Фахівці також відзначають зростання загального професійного рівня художнього виконання робіт юних художників.

Власна інформація