Водії прагнуть бути витривалими

Нещодавно у рідних та знайомих водія транспортного цеху Хмельницької АЕС Богдана Друзя з`явилась нагода порадіти за його спортивні досягнення – виконання нормативу кандидата у майстри спорту України з пауерліфтингу.

До занять спортом у шкільні роки Богдана надихнув батько. Тут було прагнення, щоб син у вільний від навчання час менше піддавався спокусам вулиці. Заняття самбо вимагали пості­йних тренувань. Відтак спортивні тренажери стали постійними супутниками у житті юного Богдана Друзя.

Коли наступив час вибору майбутньої професії, у нетішинського шко­ляра особливих роздумів не було. Після закі­нчення дев’ятого класу Богдан став учнем Рів­ненського автотранспортного коледжу. У цьому навчальному закладі він продовжив заняття спортом.

Два роки навчання промайнули непомітно, і юнак повернувся до рід­ного Нетішина. Тут зі своїми товаришами став активно відвідували тренувальний комплекс «TRIDE». У Богдана з’явився новий наставник  - Володимир Погонець. Він звернув увагу на гарні фізичні кондиції свого вихованця і запропонував розпочати підготовку до чемпіонату Європи з пауерліфтингу.

У подібних випадках вагатись не доводиться, бо кожен спортсмен прагне використовувати будь-які шанси для перевірки свого потенці­алу, спортивних кондицій. Підготовка до відповідальних спортивних поєдинків поєдналася й з основною роботою – Богдан Друзь влаштувався водієм у транспортний цех атомної електростанції.

- Є певна різниця між звичайним заняттям спортом і підготовкою до змагань європейського рівня. Набуває значення не тільки спеціальна дієта, а й збалансований графік тренувань, - розповідає Богдан. - Мій тренер має неабиякий досвід підготовки успішних спортсменів, тому всі його настанови виконувались, як мовиться, без апеляцій.

Нещодавно молодий спортсмен Богдан Друзь вийшов на спортивну арену 5-го відкритого  чемпіонату Європи з пауерліфтингу, який проходив у місті Луцьк. Сюди завітали кращі представники пауерліфтингу таких країн, як Польща, Італія, Туреччина, Румунія, Латвія, Азербай­джан. Наш земляк змагався у ваговій категорії 82.5 кілограма.

- Мені ще не доводилось брати участь у таких престижних турнірах, - продовжує розповідь нетішинський атлет, - тому відчувалось хвилювання. Але низку позитивних емоцій вдалося одержати від самої атмосфери змагань. Не спостерігалось, щоб хтось зверхньо ставився до тебе. Між учасниками змагань панували товариські стосунки. Коли виходив для виконання вправ, то відчував підтримку уболівальників. Гарна підготовка та підтримка залу дали мені можливість посісти друге місце із загальним результатом – 480 кілограмів. Це норматив кандидата у майстри спорту.

У колективі працівників автотранспортного цеху Богдан Друзь не єдиний прихильник фізкультури та спорту. Тут працює когорта фізично загартованих людей, які беруть участь у різноманітних змаганнях, зокрема Спартакіаді ХАЕС, яка традиційно проходить під егідою профкому станції. Тут чимало прихильників здорового способу життя.

Олександр Шустерук

Фото автора