Волейбольні пристрасті й здобутки

В сезоні 2015-2016 років вперше проведено чемпіонат Хмельниччини «Подільська волейбольна ліга» серед чоловічих, жіночих та дитячих команд. Нетішинські команди брали участь у всіх категоріях змагань. Найскладніша місія випала чоловічій дружині, зібраній на базі СК «Енергетик» (директор С.Балачян, тренер С.Харченко), адже їм протистояли 16 команд,  серед яких команда вищої ліги «Новатор» з Хмельницького, знаний колектив м. Дунаєвці, до складу якого входять гравці вищої та суперліги України. Баталії під сіткою принесли позитивний результат – команда Нетішина виборола бронзові нагороди. Відзначимо впевнену гру Андрія Орловського, Ігоря Нікітчука, Івана Маркевича, Олександра Чернюка (всі – працівники ХАЕС), які були лідерами у всіх поєдинках.

Гарну гру продемонструвала жіноча команда, на наш погляд найперспективніша і найпідготовленіша в області. В останньому турі наші дівчата здолали всіх суперниць, у підсумку здобувши бронзу через те, що не брали учаcть у попередніх турах через завантаженість у галузевих турнірах. Найвправнішими на майданчику були Євгенія Григоренко, Юлія Годнєва, Олександра Черно­ва, Леся Василець. Найвищих похвал заслуговує тренер команди Сергій Кузьмінчук, який зумів зібрати та підготувати боєздатний коле­ктив, привити спортсменам культуру гри.

Підтримали старші колективи і юнацькі команди.

У останній грі туру юнаки (тренер Василь Мазуров) здолали однолітків з Дунаєвець з рахунком 2:1 та вибороли третє місце. Юнки (тренер  Ігор Юхимець) не дістались п’єдесталу пошани, проте демонструють від туру до туру все впевненішу гру. У юнаків та дівчат свої лідери. Це Інна Бушинська, Олександра Карикова, Артем Матюшок, Дмитро Хмелевський. Вони гарно впорались із поставленими завданнями на тур.

Слова вдячності хочеться висловити на адресу директора СК «Енергетик» С.Балаяна, який сприяє розвитку волейболу в місті і всіляко підтримує гравців та тренерів. Нетішинський міськвиконком також багато зробив. Аби команди міста взяти участь у «Подільській волейбольній лізі»

Василь Мазуров