Волейбольнi вершини команди «НАЕК-ХАЕС»

Нетішин славиться спортивними досягненнями у індивідуальних та масових видах спорту. Зокрема волейбол увійшов в число «пріоритетних» завдяки копіткій цілеспрямованій праці інструкторів СК «Енергетик». Значний прорив у прищепленні любові до волейболу належить Сергію Харченку, з яким  команда «НАЕК-ХАЕС» здійснила помітний прорив до вершин.

У Нетішині з певного часу при КДЮСШ профспілкової організації станції відкрито відділення волейболу. З малечею займаються фанати цієї гри Василь Валентинович Мазуров, Ігор Іванович Юхимець та Сергій Анатолійович Кузьмінчук. Поява молодого енергійного фахівця, за плечима якого виступи за Новоград-Волинський клуб «Динамо», Київський спорт-інтернат та команду майстрів м. Житомира, стала поштовхом для створення на базі існуючого відділення волейболу потужної станційної команди, в яку влились кращі з кращих. Результати прийшли досить швидко. Рік виступів за 2 лігу, згодом вдалий виступ у першій  і ще через рік – поява у вищому дивізіоні. Ігор Нікітчук, Олександр Чернюк, Роман Адамчук, Олександр Житовоз, Олександр Неправда, Стас Зеленецький зростали разом із тренером. До них приєднались вихованці нової хвилі волейболістів Володимир Березький, Микола Куранов, інші працівники ХАЕС, зокрема Олександр  Галент, Максим Штойко, Андрій Олендер, Андрій Орловський. Зміна поколінь відбулась майже непомітно, хоча команда «відступила» у першу лігу, аби повернутись мобілізованішою, згуртованішою, наполегливішою у бажанні досягти вершин. Останні три роки наші волейболісти виступають стабільно і впевнено. Найуспішнішим став сезон 2013/2014 років, коли колектив посів другу сходинку серед команд майстрів. Дев’ять гравців отримали звання кандидата у майстри спорту України.

У 2015/2016 роках команда «НАЕК-ХАЕС» є чемпіоном Атомпрофспілки. Крім цього колектив успішно виступає у чемпіонаті області «Поді­льська ліга». На даний момент наші волейболісти закріпились на першій позиції з-поміж 13 команд і не збираються поступатись зайнятою позицією. Наші спортсмени переграли команди Красилова, Хмельницького та Городка з рахунком 2:1, а кам’янчан та старокостянтинівців з рахунком 2:0.

Нещодавно в якості головного судді змагань Сергій Харченко з товаришами провів змагання з волейболу серед підрозділів станції в залік Спартакіади ВП ХАЕС. Найвдаліше виступила дружина  енергоремонтного підрозділу, в складі якої гравці головної команди Орловський, Нікітчук, Маркевич, Стецюк, Перець, Неправда. Інші представники цього колективу  Олендер, Гайдук, Пенчук грали за турбінний цех і здобули друге місце. За бронзових призерів грав Галент.

 У цьогорічному чемпіонаті України серед команд вищої ліги зіграно три тури. Суперники непоступливі.  З чотирьох ігор  першого туру вдалось виграти лише у студентів Вінниці. Така ж ситуація і за підсумками другого туру, де нашим спортсменам посміхнулась удача з командою міста Галич. У третьому  нетішинці зіграли найвдаліше і здобули перемоги у команди «Сокіл» з Черкас, «Зорі» з Миколаєва та «Агроспорту» з Антонівки, програли колективу Умані. З-поміж 12 учасників «НАЕК-ХАЕС» піднявся на 8 сходинку. Залишилось провести четвертий тур, який відбудеться у травні в Черкасах, де наші волейболісти намагатимуться закрі­питись на п’ятій позиції. Суперниками будуть команди Черкас, Луцька та Києва.

Останнім часом в колективі званням кандидатів у майстри спорту «обзавелись» Ігор Нікітчук, Іван Маркевич, Андрій Орловський, Андрій  Олендер, Олександр Чернюк, Олександр Гелент, Максим Штойко, Володимир Стецюк та Євген Перець.

У тренера колективу Сергія Харченка великі плани на недалеке майбутнє, адже хочеться стати чемпіонами серед команд-майстрів, зростити зміну у особі доньки Насті, яка вже грає за команду КДЮСШ, а згодом і маленької Златочки, що вже також цікавиться грою у волейбол.

 Амбітності не позичати усім гравцям команди «НАЕК-ХАЕС». А значить попереду тривала дорога до вершин.

Петро Шелепало

На цей раз шості

Фінал чемпіонату України «Дитяча ліга» з волейболу серед дівчат 1999-2000 років народження цього разу для команди КДЮСШ м.Нетішин приніс загальнокомандне шосте місце.  Наші дівчата змагались з  однолітками Костополя, Тернопільської ОДЮСШ та Збірною Полтавської області. На одну суперники не з’явились, а в двох інших дівчата поступились з рахунком 2:3 та виграли три сухих партії.

Тренує нову зміну Сергій Кузьмінчук. Зазначимо, що минулого року наші дівчата дістались четвертого місця.