Впевнена перемога Сергія Галамаги

 У місті Шостка відбувся VІІ Всеукраїнський дитячий конкурс академічного співу „Поліська рапсодія-2017”, в якому взяли участь вихованці Нетішинської школи мистецтв. Вразити вимогливих суддів зумів юний вокаліст Сергій Галамага. Він  виконав твори «Реве та стогне Дніпр широкий» та Cesare Bixio “Mamma” і виборов перше місце. Впевненості для перемоги йому надали виклададач-методист Наталія Горбова та концертмейстер Тетяна Венгровська.

За словами Наталії Горбової,  відкритий дитячий конкурс академічного співу «Полі­ська рапсодія» у Шостці було започатковано в 2003 році. Через три роки він одержав статут Всеукраїнського. Конкурс проходить за підтримки місцевої влади, обласного управління, міського відділу культури. Журі конкурсу, починаючи з 2005 року, очолював народний артист України та СРСР, славетний український співак Анатолій Юрійович Мокренко.

До конкурсу запрошуються  учні -вокалісти, які змагаються в різних вікових категоріях суто в  академічному вокалі. З роками конкурс став відомим і популярним в Україні. Постійно розширювалася географія та кількість учасників конкурсу. Якщо вперше в ньому брали участь лише 16 дітей, то вже останні конкурси збирали понад 50 учасників з 12 областей України. Високий виконавський рівень конкурсу дає змогу його учасникам постійно підвищувати свою майстерність, а кращим з них – продовжувати освіту у вищих мистецьких навчальних закладах України. У дні конкурсу діти та їх викладачі мають можливість відвідати майстер-класи, відкриті уроки, круглі столи з проблем академічного співу, послухати концерти провідних вокалістів – членів журі.

Коли завершився конкурс, голова його журі, соліст Національної опери України ім. Т.Шевченка, заві­дувач кафедри сольного співу НМАУ ім. Чайковського, професор, народний артист України Олександр Дяченко виявив бажання познайомитись із юним даруванням із Нетішина – Сергієм Галамагою (на знімку).

Наш кор.