ВПЕВНЕНИЙ ПОСТУП КОЛЕКТИВУ ХАЕС

За підсумками І півріччя 2017 року всі відокремлені підрозділи НАЕК «Енергоатом» виконали основні виробничі завдання. Такий висновок було зроблено за результатами засідання балансової комісії Енергоатома, яке відбулось 9 серпня у Києві. Виступаючи на засіданні балансової комісії, президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський звернув увагу присутніх на те, що в Об’єднаній енергетичній системі України залишається складна ситуація. «У нас у розпалі ремонтна кампанія і підготовка до опалювального сезону. Надзвичайна спека та маловоддя, які не перший рік спостерігаються в нашій країні, призводять до того, що Енергоатом змушений водночас із масштабними ремонтними роботами працювати майже на піку навантаження, близькому до зимових максимумів споживання електроенергії. Це надзвичайно відповідальний режим експлуатації, і нам не можна розслаблятися, навіть з огляду на позитивні показники роботи, які Енергоатом продемонстрував у першому півріччі. Як завжди, в складних ситуаціях всі надії покладаються на атомну енергетику, і питання лише одне: чи можна ще навантажити АЕС. Виходячи з цього, нам і треба вести поточну діяльність та готуватися до осінньо-зимового максимуму», - підкреслив очільник Енергоатома.

Серед головних завдань Компанії, на яких вона має зосередитись, Юрій Недашковський назвав продовження термінів експлуатації енергоблоків АЕС. «Зараз це, насамперед, енерго­блок №3 Рівненської АЕС, третій енергоблок Южно-Української та перший блок Хмельницької АЕС. Результати першого півріччя дозволяють говорити про те, що у цьому році роботи в рамках продовження термінів експлуатації відбуватимуться у повній відповідності із графіком», - зазначив президент Енергоатома.

Аналізуючи результати роботи ВП АЕС у І півріччі, які отримали задовільні оцінки, було окремо відзначено позитивні результати Хмельницької АЕС щодо усунення порушень в роботі станції. Як зазначили члени комісії, якщо у 2014-2015 роках на адресу ХАЕС лунало багато критики, то завдяки правильним організаційним та кадровим рішенням останні півтора року станція відпрацювала без жодного порушення. Крім цього, колектив Хмельницької АЕС виконав план з виробництва електроенергії на 105,5 відсотка ( факт – 8,4 млрд кВт*год., планове завдання -7,9 млрд). Хороші показники щодо відпуску електроенергії, тут план виконано на 105,9 відсотка. Членами балансової комісії належно оцінене виконання планових завдань зі зниження кредиторської заборгованості, складських запасів, тощо.

Наш кор