Всі  нетішинці – срібні  призери

26-27 травня в українській столиці відбувся чемпіонат України з фехтування на шаблях серед жінок. За медалі вищої проби боролася 31 фехтувальниця з 5 міст країни.

Переможницею стала беззаперечний лідер національного рейтингу Ольга Харлан.

В 1/2 фіналу миколаївська шаблістка здобула перемогу над своєю колегою по збірній Оленою Воро­ніною, обігравши суперницю з рахунком 15:12, а в фіналі здобула впевнену перемогу над ще одним членом національної команди  нетішинкою Ольгою Жовнір - 15:5.

Там же в рамках «Київської весни» змагались молодші ша­блісти України. У віковій категорії 2004-2005 р.н. переможцем стала киянка Софія Головкіна, яка виграла у фіналі у  нетішинки Софії Коваленко з рахунком 15:13. На третьому місці зупинилися миколаївські шаблістки Дана Баглай і Ольга Ківа. Серед хлопчиків на вищий щабель п’єдесталу пошани піднявся ще один фехтувальник зі столиці Гліб Столярчук, який у фінальному протистоянні здобув впевнену перемогу над знову ж таки нетішинцем Дмитром Колобаєвим.

У віковій категорії (2008 року і молодші)  золоту нагороду здобув Ілля Сидоренко з Черкас, який виграв у Дмитра Загребельного з Нетішина з рахунком 12:7.