«Вулик» в гостi завiтав

13 червня до рятувальників 8-ї  державної пожежно-рятувальної частини з охорони м. Нетішин заві­тали вихованці загону «Вулик» пришкільного табору при загальноосві­тньому навчальному закладі №2.

Розпочалася екскурсія з огляду пожежно-рятувального підрозділу. Діти оглянули пожежну техніку, а також пожежно-рятувальне спорядження, що є на озброєнні. Диспетчер ознайомила дітлахів з тим, як приймаються та реєструються виклики, що надходять до служби порятунку 101. Це  викликало особливу цікавість у школярів.

Під час екскурсії вогнеборці розповіли юним гостям про резонансні надзвичайні події, характерні для м. Нетішин, а також окреслили способи їх ліквідації. Ознайомили школярів з основними вимогами пожежної безпеки та розповіли, як діяти, коли надзвичайна подія, зокрема пожежа, все-таки сталася. Вогнеборці наголосили, що практично усі пожежі трапляються з вини людини – через незнання або недотримання правил пожежної безпеки.

Насамкінець дітлахам нагадали правила поведінки у побуті, на водних об’єктах, та при виявленні небезпечних предметів. Роздали пам’ятки, листівки протипожежного характеру щоб вони завжди мали змогу пригадати як потрібно діяти у тій, чи іншій надзвичайній ситуації.