Юні  скелелази  й  іменитих  вразять

На відкритому чемпіонаті міста Суми зі скелелазіння вихованці нетішинського «Клубу альпінізму та скелелазін­ня» дістались п’єдесталу пошани.

Змагання відбувалися у командному двобої з боулдерингу. Скелелази міста-супутника Хмельницької АЕС змагалися у двох вікових категоріях. Серед наймолодших учасників прекрасну техніку продемонстрували Олександра Лебедєва та Єгор Жебель, які й були переможцями. У віковій категорії 2003-2005 років народження нетішинські скелелази Катерина Педько та Богдан Петровський  також посіли першу сходинку, а Аліна Ігнатеску та Ігор Макєєв виборо­ли друге місце. Ще одна вихованка нетішинського клубу Юлія Ігнатеску достойно виступила на трасі, проте враховувалися лише командні досягнення­.

За словами тренера нетішинських скелелазів начальника дільниці енергоремонтного підрозділу Хмельницької АЕС Олександра Веремійчука, юні спортсмени отримали багато позитивних емоцій не лише від перемог, адже зустрічали команду альпіністів з міста атомників дуже привітно. Керівник клубу туристів-альпіністів ім. Є. Абалакова Віра Паненко організувала екскурсію історичними пам’ятками міста Суми з відвідуванням музею альпіністів. За честь було знайомство для юних скелелазів і з майст­ром спорту міжнародного класу Сергієм Бубликом,  який має високе альпіністське­ звання «сніговий барс». Завдячуючи професіоналізму Сергія Бублика, який керував групою під час сходжен­ня на вершину Тянь-Шаню, тренер клубу альпіністів Олександр Вере­мійчук, підкорив у 2015 році пік Лені­на, піднявши прапори України та ДП «НАЕК «Енергоатом».

Початок цьогорічного сезону був вдалим і для нетішинця Ярослава Кондратюка, який на першому етапі Всеукраїнських змагань з боул­дерингу­ серед юнаків 2004-2005 років наро­дження посів третє місце. За результатами змагань юному спортсмену було присвоєно другий дорослий спортивний розряд із скеле­лазіння.

Наша довідка: боулдеринг  - різновид спортивного скелелазіння, що передбачає проходження серії коротких, але дуже складних трас, здійснюється без використання мотузок, карабінів та інших страхувальних пристосувань.

Сторінку підготував Віктор Гусаров